Een half jaar borstvoeding

Al een heel half jaar borstvoeding. Bij Emily twijfelde ik erg of ik borstvoeding wilde geven en heb haar uiteindelijk 10 maanden zelf gevoed. De zwangerschap van Kate wist ik het zeker, deze wil ik ook zelf voeden. Hoe ik het zou doen met werken, dat wist ik nog niet. Nu zijn we ondertussen een half jaar verder en het gaat nog steeds super goed!

Een half jaar

Kate is nu een half jaar en ik voed haar zelf, alle voedingen komen van mij. Na 37 weken in mijn buik ook 26 weken buiten mijn buik. Even een emotioneel moment.

Na de enorme en onwijs, maar echt onwijs pijnlijke stuwing de eerste dagen liep het allemaal redelijk soepel. Kate hapte goed aan en groeit als een malle. Waar ik bij Emily nog wel eens durfde te twijfelen aan mijn voeding heb ik dat bij Kate nog geen enkele keer gehad. Ze groeit en is tevreden, punt. Zo afgeleid als ze soms kan zijn zo dedicated kan ze drinken als ze honger heeft of het ‘s nachts is. Daar geniet ik echt van.

Na de geboorte had Kate mijn borst binnen no time gevonden en wist ze al gelijk goed te drinken, dat vond ik maar ook Paul zo onwijs bijzonder. Dat was echt zo’n ontzettend mooi moment. En nog, nu Kate de voedingen zelf afbouwt zijn de voedingen die ik zelf kan geven zo waardevol. Ze gaat er dan echt even voor liggen en kijkt me aan als ze aan het drinken is. Ze speelt met mijn shirt of mijn haren als ze die te pakken krijgt.

Na het euvel met het spugen en het huilen, waar we het niet te veel meer over gaan hebben, gaat het nu gewoon goed en ik vind het erg fijn om haar zo dicht bij me te hebben. Het avondritueel voor ze naar bed gaat is mijn favoriete voeding. Omkleden en pyjamatje aan, slaapzakje aan, samen met Emily en papa nog even een boekje lezen in het grote bed. De laatste voeding drinken terwijl papa leest. Langzaam vallen haar oogjes dicht en leg ik haar in haar bedje. Tot ze zich weer meld, het allerfijnste wat er is!

Stoppen?

Daar denk ik nu niet over na, ik wilde een half jaar exclusief voeden, dat is gelukt. Ik heb besloten om geen doel of datum er aan vast te hangen. Zolang het goed gaat gaan we door, dat houd ook in dat ik waarschijnlijk mijn hele kolfrecht gebruik om te kolven. Het is zoals het is en als we het nog even mogen doen samen vind ik het een top idee. Tijdens het voeden in het begin had ik bedacht, 9 maanden of misschien wel een heel jaar, maar we gaan het zien. Niet te hoge verwachtingen, dan valt het ook niet tegen als het anders is.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge