gekke bijnamen voor mijn kinderen

Als je iemand leuk vind of liefhebt verzin je daar wel eens een bijnaam voor. Nu is dat bij mijn kinderen over het algemeen zo, dat ik ze best leuk vind. Maar dus ook een bijnaam heb voor die apen.

Als ze samen zijn

noemen we die dames ( dat is er ook een) dus dames, maar ook om Emily een beetje te klieren zeg ik jongens. Mama, wij zijn geen jongens. Dat. meisjes is ook wel een redelijke verzamelnaam. Maar ook met enige regelmaat worden zij apen of joekels genoemd. Niet dat joekels nou zo liefkozend klinkt, maar het is op de een of andere manier een Brabants of misschien zelfs wel een heel plaatselijk ding.

Emily

Toen Emily net geboren was, moest ik erg wennen aan het feit dat ze ineens een naam had in plaats van baby of mini. Als je het geslacht van te voren niet weet, kun je er nog niet echt een naam aanhangen. Dus knapjebaby, mopjebaby zijn bijnamen die ik nu nog met regelmaat gebruik voor Emily. Met regelmaat gevolgd door een: Ik ben geen baby mama.

Ook word zij met regelmaat hier Emilia genoemd, de Italiaanse versie van haar naam. Dat vind ze dan wel weer erg leuk. Of de verkleining, Emilytje. Met enige regelmaat noem ik haar ook vriendin, waarom? Ze is gewoon m’n vriendinnetje.

Als ze in een klierbui is noemen we haar ook opstandeling. Vind ze erg vervelend, maar ach, zo wordt ons punt in ieder geval duidelijk.

Kate

Kate is een ander verhaal, we hebben lang getwijfeld of we haar Katie wilde noemen of Kate. Ze word nu geloof ik vaker Katie, Kady of Kateje genoemd dan Kate. Levi gelooft volgens mij heilig dat ze zo gewoon heet. Voordeel hiervan is, dat wanneer ze groot genoeg is, ze gewoon weer door kan voor Kate.

Waar Emily mijn knapjebaby is, is Kate ons boefje baby. Door haar eigenwijze krullen en boevensnoet en de streken die ze nu al uit weet te halen is er geen ontkennen meer aan. Dit is een echt boefjebaby. Door het klimmen en lompe gedoe is ze ook met regelmaat Evil Knievel.

Katieboo is ook wel iets wat ik met regelmaat tegen haar zeg, omdat ze stiekem wel echt een knuffelkont is. En gewoon baby, omdat ik haar toch wel graag even klein houd.

de hond,

die kunnen we natuurlijk niet over slaan, dat was ons eerste semi-kind. Angie word met regelmaat Annie genoemd. Of gewoon die witte, witte keutel of witte draak. Wat dat is ze nu eenmaal.

Gebruik jij ook bijnamen?

Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

Een reactie

  1. allebei mijn kinderen hadden bijnamen.Volgens mij een familietrekje.Nicole noemde ik Jet en sebastian jopie.
    Maar mijn kleindochter lauren noem ik Lauren Beauty.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge