Het verschil tussen Emily en Kate

Twee meiden, het zelfde recept. De zelfde genen maar toch zijn ze erg verschillend. Hoewel Kate als twee druppels water op haar zus leek toen zij net geboren was, heeft ze nu een eigen snoetje. Met een heel eigen karakter.

Ook ga je met een tweede anders om als met een eerste, merk ik zelf. Simpelweg omdat je dingen al weet of hebt ervaren. Ik neem je graag mee in hoe wij dat doen.

Karakter

Emily meer het afwachtende, kat uit de boom kijk type. Kate is een veel ondernemender meisje. Ze klimt over dingen heen, gaat nu al staan en kruipt behoorlijk vlot. Met enige regelmaat moeten we de hond redden van de grijpgrage handjes van Kate. Emily zat rustig op een afstandje te wachten tot Angie bij haar kwam kijken.

Emily wil graag dat we haar met veel dingen helpen, eten, aankleden, schoenen aan trekken, jas aan enz. Kate is daar nu nog te klein voor, maar zelf eten wil ze wel al graag, de lepel pakt ze uit je hand om het zelf in haar mond te stoppen en ook met stukjes eet ze liever zelf als dat je het in haar mond stopt. Wij zeggen met enige regelmaat tegen elkaar dat Kate straks al aangekleed beneden staat en dat we Emily nog aan het helpen zijn met aankleden.

Ook door haar lompigheid is Kate veel meer een broeken type en had en heeft Emily veel vaker een jurkje of rokje aan. Kate eigenlijk praktisch nooit. Gewoon een legging of spijkerbroek en gaan! Sokken? Die zijn we sinds Kate altijd kwijt.

De grap is, of je daar nu wel of niet in gelooft, astrologisch gezien de omschrijving van beide karakters overeenkomt. Maar ook mijn eigen karakter komt overeen met hoe het in de sterrenbeelden omschreven staat.

Uiterlijke kenmerken

Emily is een echte mini me. Vanaf dag een lijkt ze op mij, een heeft enkel dag 2 en 3 op haar papa geleken voor de vorm. Als ik foto’s van mijzelf naast Emily houd is het net alsof het een oude foto van Emily is. De vorm van onze ogen, de neus en mond komen heel erg over een. Emily heeft ook meer mijn lichaamsbouw (voor zover we dat kunnen inschatten natuurlijk) en Kate meer die van Paul zijn kant. Alleen heeft Emily wel echt de lange benen van haar papa geërfd.

Kate is daarentegen echt een mini Paul. Ze krijgt nu (gelukkig) ook zijn krullen. Ze heeft dezelfde blik als dat Paul heeft, maar ook zijn lippen en wenkbrauwen. Ze heeft de kuiltjes in haar wangen wel van mij Yes!

Waarin ze op elkaar lijken is wel overduidelijk, ze hebben een duidelijke Haring neus. Wat ik, gezien het feit dat mijn opa niet meer onder ons is, echt een pluspunt vind. De blauwe ogen hebben ze van ons beide en komen bij de dames ook over een, hoewel de oogjes van Kate wel iets blauwer lijken dan die van Emily.

Opvoeding

Ik zal er geen doekjes om winden, op internet kun je talloze plaatjes vinden van grapjes over een eerste en een volgende kind. En ja, ik maak me hier ook schuldig aan. Hoewel we de mijlpalen en de maandfoto’s wel trouw maken en ik dit ook wel echt bijhoud is dat op andere vlakken net ff een ander verhaal.

Tijdens de zwangerschap hadden we bij Emily haar kamertje al voor de 20 weken af en ingericht. Bij Kate was dat pas tegen het einde en heb ik in de laatste week verlof de laatste dingen gedaan. #loedermoeder

Hoewel we bij Emily al met 4 maanden begonnen met hapjes aanbieden, deden we dat bij Kate bewust pas bij 6 maanden. Kate kreeg echter al wel snel een hapje van ons bord. Lekker een hapje anijskrol, lasagne, boerenkool, frietjes en een koekje bij de jumbo #lekkerbezigmam

Bij Emily kocht ik dure merkkleding omdat ik dat zo schattig vond. Kate krijgt tweedehandsjes van haar zus aan. En ze kwijlt zoveel dat ik het wel uit mijn hoofd laat om €40 voor een jurkje neer te tellen. (waarom deed ik dat überhaupt) 

Emily heeft in haar eerste jaar geen tv gekeken en dit deden wij ook best wel bewust. Pas ruim na anderhalf mocht ze af en toe eens tv kijken. Kate daarentegen zit nu gezellig met haar zus ‘s morgens op een vrije ochtend tv te kijken of gezellig naar Frozen of Cars te kijken.

Alle afbeeldingen voor dit artikel komen van Boredpanda en ik vind ze bril-jant!

2 reacties

  1. dezelfde leverancier en toch twee heel verschillende kinderen.Leuk hoor,bedenk je dat opa de enige was bij ons met blond haar en blauwe ogen,ook heel bijzonder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge