Hoe houd je je relatie fris met een baby.

Follow my blog with Bloglovin

Hoe houd je je relatie fris met een baby. Als je net een kindje hebt gaat daar al je tijd, liefde en aandacht heen. Logisch ook, zo’n kleintje heeft je ook hard nodig. Maar je man/vriend/vriendin/partner ook. Je bent samen net ouders geworden, een hele nieuwe fase in jullie leven en relatie.IMAG0976Ik vind het zelf belangrijk om samen dingen te doen. Nu Emily er is doen wij veel dingen samen met Emily. Samen badderen, samen in bed stoppen. Maar tijd met z’n tweeën schiet er soms even bij in.

Het is belangrijk om samen te blijven praten, en niet alleen over baby dingen. Die baby is leuk, maar je bent er zelf ook nog! De baby is natuurlijk fantastisch en doet allemaal leuke dingen. Ik vraag vaak tijdens de lunch hoe Paul z’n werkdag geweest is en of we vanmiddag nog iets gaan doen.

Verder is het ook belangrijk om je irritaties uit te spreken, ruim je vieze sokken eens op, wil je even je bord in de vaatwasser zetten, dat soort ongein. Zo voorkom je dat je alles opkropt en alles er in een keer uit komt. imagesIC6M7XUN

Zorg dat je je mooi maakt en dat je tijd voor elkaar maakt. Het is niet echt sexy om de hele dag bh-loos in je jogging broek en je verlepte haar op de bank te hangen. Trek iets leuks aan! Fris je op, maak je mooi! De verleiding is groot, vooral als je nergens naar toe hoeft om lekker op de bank te chillen in je huispak.

Laat je man ook lekker zelf even met je kind(eren) emmeren, en bemoei je er niet mee. Zo leert hij op z’n eigen manier zelf dingen te doen met de baby. Laat hem een beetje aanmodderen en aankleden, ook al is de outfit niet zo fashionable als je zelf bedacht hebt 😉 Je man moet er ook zelf een beetje handig in worden.

Maak tijd met z’n tweeën. Als je baby in de box ligt samen koken. Je kunt eventueel een oppas regelen, als je een avondje uit wil. naar de bioscoop of lekker even uit eten. Alleen wil en kun je even geen oppas regelen kun je prima thuis een gezellige avond hebben, baby in bed,  zet iets lekkers op tafel, een dvdtje aan, telefoons op stil.  imagesMUNT1LTA

Wat doe jij om het gezellig te maken samen?

 

5 reacties

  1. Dat! En vooral ook, leer kleine dingen waarderen. Verwacht niet iedere week een bos bloemen, maar als ie op een koude dag in een keer warme chocomel voor je maakt, mag je dat waarderen

  2. Een relatie met kindjes wordt inderdaad opeens heel anders. Mijn man en ik proberen het elkaar zo gemakkelijk mogelijk te maken en op die manier elkaar te helpen. Als hij bijvoorbeeld eens moe is, neem ik alles over, en andersom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge