10 infertility facts over mij.

Op instagram zag ik de ’10 facts’ voorbij komen, dit is de infertility variant. Helaas is die op ons van toepassing.

Dit zijn mijn 10 infertility facts

* Ik heb op mijn dertiende een gesprongen blinde darm gehad en op mijn eenentwintigste is mijn linker eierstok verwijderd door verklevingen.
* Onze weg naar een baby startte in 2012. Toen mijn spiraal eigenlijk vernieuwd moest worden maar we besloten het niet te doen.
* We na ruim een half jaar ons meldde bij de verloskundige vanwege mijn medische geschiedenis we doorgestuurd werden naar het UMC radboud in Nijmegen
* De eerste poging werd een heftige overstimulatie. Ik had toen 22 eicellen aan een eierstok.
* Na een maand rust gingen we door voor poging twee. Deze poging had ik ‘maar’ 9 eicellen. Een half jaar na onze trouwdag (2014) een positieve test, na drie keer een terugplaatsing. Toen kregen we Emily.
* We hadden toen nog 3 eicellen in de diepvries liggen van diezelfde poging.
* Een jaar na Emily haar geboorte begon het te kriebelen en wilde we door voor een tweede kindje. In september 2016 meldde we ons opnieuw in Nijmegen
* Na een korte intake werd ons laatste eitje teruggeplaatst. Ik was gelijk zwanger maar dit werd met 7 weken helaas een miskraam.
* Hierop volgde weer 2 ivf pogingen, deze verliepen heel gespannen en rommelig. We hebben het er vaak over gehad om voor de laatste poging naar een ander ziekenhuis te gaan.
* Dat was gelukkig niet nodig omdat ik zwanger was. Met 6 weken hadden we de eerste echo en zagen we een prachtig kloppend hartje, 28 maart werd Kate geboren.
* Als laatste; ik heb, denk ik, nog een wens voor een derde kindje. Het enige wat ons tegenhoud is de ellenlange leidensweg, op en neer naar het ziekenhuis op en neer. Ik denk dat we daar nooit meer aan beginnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge