Afscheid van het ivf traject

Toen wij gingen trouwen wist wij al, dat we graag kindjes wilde. Ook wisten we dat we dit door middel van IVF moesten gaan doen. Nu het ontzwangeren een heel eind achter de rug is en ik me weer een beetje mijzelf begin te voelen, nemen we toch een soort van afscheid.

IVF traject

Zwanger worden ging niet vanzelf. Ik was al maanden van te voren gestopt met de pil en de intake op de poli Voortplantingsgeneeskunde hadden we al gehad. We zouden wachten tot na onze bruiloft, zodat ik me nog mezelf voelde. Je kunt van te voren niet weten hoe je reageert op de hormonen.

De afgelopen 5 jaar ben ik constant onder invloed van hormonen geweest, IVF poging 1 inclusief overstimulatie, cryo cyclus 1, 2 en 3.

IVF poging 2. Zwanger, 10 maanden borstvoeding, ontzwangeren.

En na het ontzwangeren kwam Cryo cyclus 1, zwanger, miskraam. IVF poging 1. IVF poging 2, zwanger, 8 maanden borstvoeding en ontzwangeren.

Toen VS nu

Toen waren we met z’n tweetjes en wilde we graag echt een gezinnetje. Onbezonnen vlogen we erin en gingen we er voor. De tweede ronde voor baby nr2 viel ons zwaar. Je bent dan niet meer met z’n tweeën, maar moet ook rekening houden met een peuter. De teleurstelling greep ons veel harder aan.

Nu zijn we met z’n vieren, een echte meiden gezien met veel roze in huis. Heel veel roze. Jurkjes, overal haar elastiekjes en speldjes, poppen en speelgoed make-up.

  • Zijn we compleet? Voor nu wel.
  • Of ik me daarin ooit nog bedenk? Geen idee.
  • Kunnen we die teleurstelling nog een keer handelen? Dat denk ik niet

afsluiten

Ik vind 5 jaar best wel een mijlpaal. Een lange periode. De gebruikte medicatie staat hier nog altijd in de kast, ik heb er simpel weg nog geen afscheid van kunnen nemen. Om het helemaal af te sluiten. Het gaat de laatste tijd wel vaker door mijn gedachten, maar toch komt het er niet van. Met een lach en een traan denk ik terug aan ons ‘zwanger worden’ traject. Wie kan er nu zeggen dat ie door een helemaal leeg ziekenhuis op zaterdag ochtend om 8u liep om zwanger te worden. Om daarna, (een aantal uur later) vervolgens lekker een menu bij de mac naar binnen te schuiven.

De halve drogist en action leeg kocht omdat je niet geloofde dat de test echt positief was. Het ziekenhuis bellen dat het gelukt is. en deze dingen zullen herkenbaar zijn voor iedereen met een kinderwens.Je ouders en familie en vrienden kunnen vertellen dat jullie een kindje krijgen. Dat je zwanger bent. Onbetaalbaar en ik kan me dat van beide keren nog herinneren.

Aan mijn vriendinnen,

Beloof me dat jullie gaan genieten van jullie kindjes! Van het zwanger worden en zwanger zijn. En alsjeblieft, als je je goed voelt, mag ik dan heel, heel eventjes aan jullie newborn snuffelen en kijken. En een traantje laten om jullie geluk. Samen verliefd zwijmelen over wat voor prachtig klein hummeltje jullie op de wereld gezet hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge