Tijd om aan te melden! Cryo tijd.

Jaa! Wat duurt dat wachten lang zeg… Pfoee ik heb nog nooit zo afgeteld tot aan mijn volgende menstruatie. Maarrrr… tadaa precies op tijd ben ik weer aan de beurt. Daar gaan we!

Tijd om aan te melden.

Vanaf de eerste dag van de menstruatie mag ik me aanmelden voor een cryo behandeling. Ik mag beginnen met het slikken van de Progynova. Na de aanmelding word er gelijk een echo gepland om het baarmoeder slijmvlies te meten. Dat krijg ik per post opgestuurd. Dan moeten we wachten tot we ons dus mogen melden.

De echo is in mijn geval 12 dagen na de eerste dag van mijn menstruatie. Normaal gezien begin je dan dus ook met tellen als je zelf zwanger zou worden. Daar veranderd niks aan. Ik merk wel dat ik het allemaal best snel vind gaan vanaf de eerste afspraak tot nu. Echt alsof we op een sneltrein zitten en door razen. Ik krijg er ook een beetje een gehaast gevoel van.

De echo, ik vind het best wel spannend. Maar ik voel me erg goed en kon tussen de bedrijven door zonder al te veel gedoe op het werk regelen dat ik naar het ziekenhuis kon gaan. Dat vind ik erg fijn, zeker omdat ik daar niks heb verteld/uitgelegd. Paul kon helaas niet mee naar de echo, die moest werken. Gelukkig stelt het echt niks voor. Ze maken dan een inwendige echo.

Eenmaal binnen een klein gesprekje met de verpleegkundige van de afdeling die ik herken van de punctie van Emily. Ik vond haar zo’n lieve vrouw toentertijd, ik ben blij dat ik haar nu weer tref.

Tijd voor de echo.

Mijn lijf reageert gelijk goed op de progyonva en het slijmvlies is gelijk mooi dik genoeg! Het slijmvlies moet tenminste 6mm zijn en ik zat ruim over de 7mm heen! Stiekem ben ik dan best wel trots dat mijn lijf het goed oppakt volgens plan 😉

We maken een afspraak voor het ontdooien van het eitje, en wanneer deze dan word teruggeplaatst. Er zit 3 dagen tussen omdat onze eitjes van 3 dagen zijn en dan hebben ze meer tijd nodig om te kijken of ze goed ontdooien. Ik mag vanaf vandaag ook beginnen met de utrogestan. Ik word gebeld met de tijd hoelaat de terugplaatsing plaats gaat vinden en dan bespreken ze natuurlijk ook hoeveel eitjes ze nodig hadden enz.

Ontdooien.

Het telefoontje kom een beetje eerder dan ik verwachte, maar het ontdooien is goed gegaan, ze hebben 2 eitjes moeten ontdooien en het tweede eitje is geschikt om terug te plaatsten. Er liggen nu dus nog 2 eitjes in de diepvries. Ik moet me de volgende dag melden om 12.15u, met een volle blaas. Dat is een mooie tijd, zo kan Paul mee. Anders moet hij schriftelijk toestemming geven.

Paul is vandaag gelukkig met me mee en een vriendin past op Emily. Zo fijn. Lichtelijk gespannen wachten we op onze beurt. Gelukkig lopen deze afspraken niet of nauwelijks uit.

Mijn blaas is vol, zo kunnen ze beter zien wat ze aan het doen zijn en dan is je baarmoeder in een andere hoek en kunnen ze er beter bij met het rietje met het eitje. Maar echt als ik iets onhandig vind is het dit! Met een volle blaas dat eitje terugplaatsen en daarna dus plassen. Ik ben doodsbang dat het eitje er gelijk weer mee uit komt.

we krijgen een afbeelding mee van het embryootje wat teruggeplaatst is. Het is een B kwaliteit eitje, en dat maakt qua kansen niks uit. Ook niet voor de gezondheid van het kindje. De deling is minder mooi als toen met het eitje van Emily, maar we moeten positief blijven.

Nu mogen we naar huis en moeten we 2 weken afwachten, 15 dagen voor we mogen testen. Dan weten we of we een kleintje verwachten. Tot die tijd doorgaan met de medicatie, de Progynova 2x 1 tabletje en de Utrogestan 3x 2 tabletten. Paul en ik stoppen nog even bij de mac voor een snelle lunch. Dat is een soort van traditie die ontstaan is ten tijde van de IVF met Emily. Dat houden we er maar in, voor het bijgeloof 😉

Daar gaan we, de dagen aftellen! 15 lange dagen. Hopelijk genoeg afleiding om er niet te veel bij stil te staan. Wij zijn heel erg benieuwd!

Uitgelichte afbeelding van: Pixabay.com

10 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge