Ellendige bijwerkingen van al die hormoontroep

Ik ga proberen niet te erg te klagen, want het is voor een goed doel. Maar echt al die achterlijke extra bijwerkingen zijn niet te doen en ik ben er soms zóó klaar mee.

Bijwerkingen.

Na mijn miskraam en dus het stoppen plotsklaps met de utrogestan en de progynova kreeg ik ineens zulke depressieve gevoelens. Er kwam echt helemaal niks meer uit mijn handen, was kortaf en veel aan het mopperen. Wat natuurlijk gezien de gebeurtenissen niet gek is, maar door dat het geen eigen hormonen en zijn denk ik dat ik ‘extra’ last van heb gehad. Daardoor werd het ook wel gauw wat beter op het moment dat de hormonen mijn lijf verlieten, na een maandje of 2 voelde ik me steeds meer mezelf.

Een andere fijne bijkomstigheid is een schimmel. Echt niet charmant maar door schommelingen in je hormonen word je weerstand anders en dus lager. Daardoor had ik ineens op mijn borst een rare plek, een schommel infectie dus. Hartstikke fijn! Not. Bij de huisarts kreeg ik een crème en het leek steeds erger te worden, de grap was achteraf dus dat ik ook nog allergisch ben voor die crème. En de schimmel is ook weg.

Ik slaap slecht, maar echt. Heel erg licht. Ik ben steeds uit mezelf wakker. Ik wil gewoon slapen!

Na de eerste IVF poging kreeg ik als een malle migraine. Ik was een heel weekend gevloerd. Normaal had ik daar al last van als ik ongesteld moest worden, maar nu was het in alle heftigheid alsof het van al die maanden opgespaard was.

Libido: nul. Ik zal niet te ver in detail treden maar ik voel mezelf ook hartstikke onaantrekkelijke dikke koe. Daar heb ik dus ook geen zin in. Gewoon nul, niks, nada, noppes.

Moe, als je dacht dat je na een dagje werken moe was. Echt die hormonen vloeren je. Een beetje als de eerste weken zwanger zijn. Maar dan zonder zwanger dus. En slecht slapen, jongens veeg me maar op hoor.

Zo nu heb ik dus even geklaagd en ben ik het weer kwijt. #endoor

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge