Verse IVF| Van medicatie tot de eerste follikel echo.

We beginnen aan een verse IVF poging, ik ga ik dit dagboekje bij houden hoe de aanloop tot aan de eerste follikel echo verloopt.

Week 1:

Ik ben begonnen met de anticonceptie pil. Ik zie daar best wel tegenop omdat ik daar voorheen ook best wel ‘last’ van had. Tot nu toe, gaat het best goed. Ik moet er alleen wel echt aan denken om hem dus daadwerkelijk in te nemen elke dag. Op dag 5 ben ik hem zelfs al bijna vergeten haha. Ik heb er nog geen last van gehad.

Wel is de motivatie knop voor het sporten om gegaan, ik wil graag mijn gewicht op pijl houden en nog een klein beetje afvallen zodat mijn BMI uit het kopje ‘overgewicht’ is.

Week 2:

Het is pas week twee en ik heb alleen nog maar de pil, maar ik moet heel eerlijk zeggen dan ik qua buien al pittiger ben en humeuriger. Ook ben ik echt meer moe ofzo. Heel apart. Het lijkt ook wel alsof ik steeds meer rare pijntjes krijg. Ik geef stress/ onbewust druk maken de schuld. Hopen dat het snel weer over is.

Week 3 &4:

opzich geen verdere gekke dingen, wel heb ik een doorbraakbloeding dus ik vloei nu al ruim 2 weken. Ellende! Zo geen feest dit, hopen dat ik snel mag beginnen met de decapeptyl.

Sporten en de kilo’s gaan eigenlijk wel lekker. Valt me dan weer niet tegen, onsje voor onsje gaat het er af. Maar eraf is er af!

Week 5:

Start van de decapeptyl en dus ook helemaal gestopt met alcohol drinken. Ook ga ik proberen wat minder koffie te drinken, want soms zijn dat echt 6 of 7 koppen per dag. Dan tel ik wel die bekertjes slootwater mee op het werk, maar ook dat wil ik minder. Ik ben echt super, super moe. En dat is een understatement. En schijt chagrijnig.  Ik voel gewoon een chronische fronsrimpel op m’n voorhoofd.

Het vervelendst vind ik dat ik ook niks kan hebben, nog minder dan niks. De tranen zitten gewoon heel erg hoog en ik slaap zo ontzettend slecht. En met al die opvliegers en al dat zweten s ‘nachts word het er echt niet beter van.  Ik heb ook echt het gevoel dat ik alleen maar aan het mopperen ben en nergens zin in heb. Dit is echt voor niemand leuk. Stomme IVF. Stomme hormonen!

Sinds ik gestart ben met de Gonal f zakken al die rare opvliegers ook weer een beetje. Gelukkig maar! Wel ben ik echt heel erg en veel moe. Sporten even op een laag pitje. Dan maar op de bank chillen. Ik heb wel echt ontzettend last van een opgeblazen buik, voor mijn gevoel zit ik tegen over stimulatie aan. Het is maar goed dat we richting de punctie gaan. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd hoeveel eitjes er zijn en wanner we de punctie hebben. Het is allemaal zo verschrikkelijk spannend!

Op naar de eerste echo om te kijken hoeveel eitjes het zijn!

3 reacties

  1. Wat spannend allemaal meid! Hopelijk heb je voldoende en goede eitjes! Ik ga echt voor je duimen! En.. dat die rotbuien maar snel over zijn want daardoor voel je je eigen zeker niet lekker in je vel dat snap ik! Nog even volhouden voor een heel mooi doel ❤?
    Huisjeboompjebaby2017 onlangs geplaatst…1 jaar geleden..My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge