IVF poging 2| Echo’s en de punctie.

In mijn vorige blog kon je al lezen dat de echo een beetje teleurstellend was. Maar 3 eiblaasjes helaas. Vandaag vertel ik over de vervolg echo en de punctie.

Echo nr 2.

Nadat we door de zure appel heen beten na de vorige echo, proberen we nu weer positief verder te kijken. Een beetje een positieve vibe. Op naar echo nummer 2, Emily is op de opvang en door de vakantie tijd is kan Paul mee naar het ziekenhuis. Ik kan best alleen, alleen slecht nieuws wil ik niet in m’n eentje ontvangen dus Paul gaat mee.

Deze echo is echter wel positiever! De kleine eiblaasjes zijn toch door gegroeid net als de grote! Wat fijn, ik ben echt zo blij. Alsof mijn lijf een grapje maakt, of mijn geduld test. De punctie word gepland over 2 dagen. De verpleegkundige benadrukt nog even dat vers beter is. Dat er vandaag nog een zaadlozing plaats moet vinden, in de auto lachen we hier toch wel echt even om.

Vanmiddag word ik gebeld hoe laat we er moeten zijn woensdag en hoe laat ik de Ovitrelle moet gebruiken. Ik krijg ook weer 3 Oxazepammetjes mee, een voor de avond er voor en 2 stuks voor de ochtend van de punctie.

De Punctie.

Ik heb echt zo slecht geslapen, heel onrustig. Zelfs met de oxazepam. Het is niet anders. De punctie verloopt goed en het doet wel even zeer, maar minder als de vorige keer gelukkig. Als ze van het lab komen vertellen hoeveel eicellen ze gevonden hebben in de blaasjes is er goed nieuws, 6 stuks!

Met een zere buik maar een positief gevoel gaan we naar huis. Even slapen en dan Emily ophalen. Wat fijn! Vrijdag word ik gebeld of er bevruchting(en) zijn en hoe laat we er zaterdag moeten zijn voor de terugplaatsing. Dan krijgen we pas te horen hoeveel er bevrucht zijn.

Vrijdag.

Er zijn bevruchtingen! Super fijn. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht omdat het probleem ook niet bij Paul ligt maar bij mij, maar even die bevestiging is toch wel erg fijn. We moeten er zaterdag om 12.30 zijn, wat wel echt een onhandige tijd is, maar het is niet anders.

De terugplaatsing.

We krijgen goed nieuws, er zijn 5 bevruchtingen. Natuurlijk is het op deze ene na wel zo dat we even moeten afwachten of ze er nog kunnen invriezen. Spannend allemaal weer. De terugplaatsing verloopt soepel en we moeten daarna ook gelijk weer door. Onze weekenden zijn echt overvol, zo ook deze. Na de terugplaatsing ook gelijk beginnen met de Utrogestan, wat een feest! En dan begint het grote wachten.. Pfoe wat zie ik daar tegen op.. Nog 15 lange, hele lange dagen geduld!

#duimendraaien #kaarsjesbranden #loslaten 

 

4 reacties

 1. Ik ga voor jullie duimen
  Door jouw blog herleef ik mijn eigen pogingen opnieuw.
  Toen realiseerde ik me niet zo goed hoe ontzettend ingrijpend het was.

  Dat wachten is vreselijk!
  Ik was er op een gegeven moment van overtuigd dat de poging was mislukt (was ongesteld geworden incl de bekende migraine aanval erbij). Toch bleek ik zwanger ?

  Succes de komende tijd.

  Dikke knuffel van mij
  Kaat Krabbelt onlangs geplaatst…Zilveren Kruis geeft niet thuisMy Profile

  1. Dat vond ik met het terug lezen van de vorige poging ook al. Dat je van jezelf versteld staat wat je kan/wil doorstaan.

   Wat fijn dat het toen toch gelukt is!

   Dank je wel voor je lieve reactie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge