IVF poging 2| Volgende stap > Decapeptyl

We hebben de eerste maand aan de pil gehad. Ik ben blij dat het erop zit. Wat een ellende, maar we zijn weer een stapje dichterbij. Ook de afspraak voor de echo staat gepland. Ik ben er klaar voor.

Aan de Decapeptyl.

Als je eind 40 bent en in de overgang raakt is dat natuurlijk heel normaal, nu ben ik nog lang geen 30, laat staan 40. Nu met de decapeptyl raak je toch een soort van in de overgang, wat bizar is. Hallo opvliegers, echt jongens als ik zo ben als ik echt in de overgang ben, dan hoop ik dat ze wat bedacht hebben dat ze daar wat aan kunnen doen. Ook gelijk de eerste spuit levert een mega blauwe plek op die meer dan een week gevoelig blijft en mega blauw. Zo niet fijn!

In mijn geval merk ik dat na een paar dagen ineens met veel lichter en slechter slapen. Dan mag je ook stoppen met de pil en word je ongesteld. Ik krijg er gezellig ook last van verstopping van. Ik zal je de details wat dat betreft besparen maar wat een ellende!

Gelukkig ten opzichte van de vorige keer ben ik niet super chagrijnig. Dat is voor iedereen wel fijn. Ik laat ook het hele opvliegende achterwege dit keer.

Wel ben ik super moe en heb ik best regelmatig last van hoofdpijn. Ook is daarbij mijn libido om zeep geholpen. Ik vind mezelf ook heel erg onaantrekkelijke, dikke, zwetende zeekoe. Echt alles frustreert zo en doe daar nog een schepje schuldgevoel boven op betekend natuurlijk ook nog met regelmaat janken. Het voelt een beetje als nu of nooit, alles of niks. Het voelt een beetje alsof het mijn schuld is dat we dit moeten doen. Ik hoop dat als die hormonen weer klaar zijn dat ik weer snel mezelf ben.

Het ene moment ben ik ook heel hoopvol en het andere moment is weer alles anders en zakt de moed me echt in de schoenen. Van de Instagram account: @Helponzeooievaarisstekeblind leende ik even dit plaatje, zegt alles eigenlijk. Ik vind Instagram een fijn medium hierin, zoveel meiden met een kinderwens en we kunnen anoniem lekker samen klagen en bij elkaar terecht. 

Nu de Gonal F er bij komt kijken is het eind toch al echt in zicht. Nog een goede anderhalve week en dan zijn we er vanaf! Echt jongens, mag het alsjeblieft zo zijn dat we nu klaar zijn en er een klein mini mensje mag gaan groeien in mijn buik.

In een volgend blog neem ik jullie mee in het laatste stukje, nog even geduld. Ook voor ons…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge