Kinderwens

Gisteren heeft Mattie (van Mattie en Wietze van Qmusic) bekend gemaakt dat hij vader word. Ook verteld hij dat dat niet vanzelf sprekend was. Hij verteld over dat ze er over na dachten om in het ziekenhuis vruchtbaarheidsbehandelingen te doen. Gelukkig is er sinds een tijdje een minder groot taboe over een kinderwens de misschien wel niet vervuld kan worden. Vanuit dit wil ik graag ons verhaal vertellen.image_1450443956_750xn

Wij waren helaas ook aangewezen op de medische wereld om zwanger te worden en een kindje te krijgen. Ik ben toen ik 13 was erg ziek geweest door een blinde darm ontsteking die gesprongen is. Daardoor ben ik meerdere keren geopereerd. Hier aan heb ik toen allerlei verklevingen over gehouden. Hier ben ik toen ik 21 was aan geopereerd en toen bleek mijn linker eierstok zo ontstoken dat ze die er uit gehaald hebben. Ik wist dit van te voren niet, dus pas toen ik wakker werd is de gynaecoloog bij me geweest om dit te vertellen.

Ik was toen nog een beetje groggy van de narcose, maar schrok wel een beetje. Er werd een afspraak gemaakt om na een paar dagen mijn andere eierstok te onderzoeken. Die bleek ook niet helemaal zoals het hoort, daaruit kwam dat ik Endometriose heb. Kort samengevat betekend dat, dat er door mijn menstruatie ontstekingen in mijn buikholte groeien. Die groeide dus op mijn rechter eierstok. Door hormonen, kun je dus je cyclus plat leggen en groeit er als het goed is niks. Op je 21ste als je geen stabiele relatie hebt heb je nog niet echt na gedacht over kinderen en kinderen krijgen.

Toen ik verkering kreeg met Paul, wist hij hier al van dus ik heb niks hoeven uitleggen of vertellen (we waren toen nog collega’s) dus we wilde ook niet al te lang wachten. Wij vonden met zo’n risico op geen kinderen het niet verstandig om nog heel lang te wachten. Paul is een aantal jaar ouder als ik en wilde niet op z’n 50ste op het schoolplein staan om zijn kinderen op te halen. Ik heb hierbij wel het “geluk” gehad dat ik vrij snel werd doorverwezen naar een gespecialiseerd ziekenhuis door mijn geschiedenis. kinderwens

Hier nog het Filmpje van Mattie. Vooral de reactie van Wietze is leuk omdat het even duurt voor het kwartje valt dat het een tweeling is.

Filmpje Via Youtube

5 reacties

 1. Ik vind het ook erg fijn dat er steeds meer over gepraat word, maar vooral online zie ik dit.. het is pas vaak Nádat iemand een kind gekregen heeft in mijn omgeving dat er dan met moeite gezegd word dat t niet allemaal natuurlijk gegaan is….
  Vind het ngosteeds raar dat het zon taboe is.

 2. Wij hebben het er ook niet over met onze omgeving. Wel houd ik (anoniem) een blog bij (wensmama.wordpress.com), omdat ik hoop dat andere mensen met een (nog) onvervulde kinderwens daar in elk geval iets aan hebben. Al is het maar de gedachte niet alleen te zijn.
  Ik het wel met mijn omgeving willen delen, maar mijn vriend vindt dat moeilijk. Ik ben een heel open persoon, en heb niet graag geheimen. Maar omdat bij ons de reden voor de behandeling bij mijn vriend ligt, vind ik dat ik moet accepteren dat hij het liever voor zich wil houden. Ik denk dat dat ook de reden is dat veel stellen het niet vertellen, als één van de partners er open over wil zijn maar de ander niet, dan zullen de meeste stellen het toch voor zich houden denk ik.
  Wel praat ik er veel over met mijn zus en mijn beste vriendin. Die wisten namelijk ook al vanaf het begin dat we voor een kindje wilden gaan. Het is voor mij heel fijn om er met anderen over te kunnen praten, ik zou willen dat het niet zo’n taboe was.

 3. Ik vond het ook erg vervelend dat er zo weinig over gepraat word. En er dus voor mensen die er niet mee te maken hebben zo weinig van weten. Er staat deze week nog een blog op de planning over de uitleg van de ivf. Ik ga je blog volgen!

 4. Ik ben zelf altijd open geweest over mijn ziekte (endometriose) en de gevolgen die daaruit voort kwamen (ook ivf). Dat was zo’n 12-15 jaar geleden, er was toen heel weinig te vinden op internet (zowel over endo als over onvervulde kinderwens) en in de echte wereld lag er al helemaal een taboe. Mijn toenmalige blog over endometriose liep dan ook snel uit de hand en ik richtte een forum op zodat vrouwen met elkaar konden praten en vragen stellen.

  Ik vind het echt tof dat dat allemaal is veranderd en dat die openheid er steeds meer komt, dat mensen hun verhalen delen op internet via allerlei kanalen. Niet alleen als uitlaatklep maar ook door daarmee hun kennis door te geven, immers kennis geeft macht. En daarmee wordt dat gedoe van schaamte omdat zwanger worden niet lukt of moeizaam gaat hopelijk ook door broken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge