Negatieve test. Dagje janken en weer door. 

Ergens voelde ik het al aankomen, de test is niet positief. Ik ben dus ook niet zwanger. Ook niet een beetje. Wat dus betekend, een maand wachten en hop weer door met een hele nieuwe ronde IVF.

Gelijk door?

Uh ja. Na de test, of eigenlijk de dag van de test heb ik zo’n beetje de hele dag af en aan gehuild. En de dag erna ook. De migraine die 3 dagen duurde werkt ook niet bepaald mee. Ik voel me ook echt verslagen, verraden. Waarom? Waarom werkt mijn lijf niet mee? Als vrouwen lijf hoeft het maar een ding te doen, die embryo omarmen en de komende 8.5 maand niet meer los laten.

Dat je maar gemiddeld 20% kans hebt neem ik even voor lief. IK WIL HET NU, WE ZIJN VERDOMME AL EEN JAAR ONDERWEG!

En ja, we gaan gelijk door met de nieuwe poging, want 0 embryo’s in de diepvries. Wel twijfel ik enorm of ik niet gewoon voor de rust in m’n hoofd met iemand moet gaan praten. Aan deze poging viel gewoon alles tegen, laat het de volgende keer alsjeblieft een beetje mee vallen. Om een beetje hoopvol te blijven.

Weer een menstruatie afwachten.

Na de IVF en de medicatie komt eigenlijk mijn menstruatie gelijk op gang. Ook niet een beetje twijfelachtig maar alsof je leegloopt zeg maar. Paul en ik hebben besloten de volgende maand toch weer gelijk aan te melden omdat we door willen. Langzaam maar zeker voel ik me na een paar dagen ook weer een beetje mezelf worden, dat valt me helemaal niet tegen. Tijd om even te genieten van alles samen en dan weer fris er tegen aan.

Zo’n baby mag best wat moeite kosten maar niet te kosten van alles zijn, dat hebben we wel afgesproken. Als de volgende poging in alles weer zo tegen valt en het lukt niet, dan gaan we niet nog voor een derde poging. De grens is zo dun met wat je wil, en wat kan en wat realistisch is.

Nog een paar dagen tot aan de menstruatie en dan gaan we weer van start! Laten we alsjeblieft hopen dat deze wat soepeler verloopt.

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge