op naar baby van der Donk nr 2. Geen DIY maar IVF

Nou jongens daar gaan we dan, van start voor baby nr 2! Onze weg naar een zwangerschap is helaas geen DIY maar een met behulp van het medische traject. Ik moet zeggen dat ik het echt heeeeeel erg spannend vind om het zo te delen. Maar ik vind het toch ook wel erg leuk om het te gaan doen en jullie mee te nemen in onze reis naar een baby. Het zal niet gemakkelijk worden maar we gaan er voor!

Ik heb hier in de polder al ooievaars gezien en ik geloof niet in toeval! Ik denk dat de tijd rijp is!

Na de afspraak bij de huisarts,

Konden we eigenlijk gelijk door naar het Radboud UMC voor een nieuwe intake, en dat was sneller als ik verwacht had. Daar hadden ze ook gelijk goed nieuws en konden we gelijk door. Omdat we met een cryo behandeling starten is dat minder ingrijpend en kunnen we ons gelijk aanmelden vanaf de eerst volgende menstruatie.

Cryo: Dan gaan ze onze ingevroren bevruchte eitjes een voor een ontdooien en als er eentje dus goed ontdooid word deze terug geplaatst bij mij.

Gelukkig is mijn cyclus wat meer van de dienstregeling als de NS. Ik kan er de klok op gelijk zetten, woensdag ochtend rond een uur of 11.30 ben ik aan de beurt. Dan mag ik beginnen met en progynova om mijn cyclus te onderdrukken. In de progynova zit het hormoon oestrogeen. Na een dag of 12 mag ik me melden in het ziekenhuis om te checken hoe dik het baarmoederslijm is om vervolgens te starten met de utrogestan.

Aankomende week lijkt het me wel handig om jullie bij te kletsen over wat de bijwerkingen zijn van die medicijnen en hoe ik me daar bij voel. En natuurlijk hoe zo’n cryo behandeling in z’n werk gaat en waar die uit bestaat.

Maar nu is het dus wachten op mijn eerst volgende menstruatie. Dan mag ik me dus gaan melden in het ziekenhuis en dan gaan we er voor! Ik ga jullie natuurlijk op de hoogte houden! Nu ga ik ongeduldig aftellen tot mijn volgende menstruatie. Lang geleden dat ik daar zo naar heb uitgekeken 😉

17 reacties

  1. Wat spannend.

    Ik ga ook een ivf traject in. Voor hopelijk een kindje. Herken je verhaal. Ik ga ook bijna beginnen. Heel veel succes en ik duim met jullie mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge