Unboxing: I.V.F Medicatie.

Oke, niet helemaal unboxing. Het zit in een koeltas. Jeetje wat een apotheek aan spullen kregen we weer mee, ik was even vergeten dat het zo veel was. Ik ga jullie laten zien wat we mee kregen voor een nieuwe I.V.F Poging en een kleine toelichting waar het allemaal voor is.

We kregen de tas mee na de afspraak met uitleg over hoe het allemaal ook al weer moet. En een spuituitleg. Ik weet niet of het in ieder ziekenhuis het zelfde is, maar bij het Radboud UMC gaat het dus op deze manier 😉

Medicatie I.V.F

Een koel element. Een van de spulletjes mag niet langer dan een halfuur zonder koeling, dus die zit er standaard eentje in, in de koeltas dus.

Een flesje alcohol om het stukje huid waar de injectie moet komen te desinfecteren. Zit er ook bij dus.

Anticonceptie pil. Die zullen sommige ongetwijfeld kennen en de werking ook.

En natuurlijk Foliumzuur die moet je zelf aanschaffen en word al een paar jaar niet vergoed door de zorgverzekering.

nadat je met een I.V.F poging een maand de anticonceptie pil gebruikt hebt mag je beginnen met de Decapeptyl. Deze neemt de cyclus over en legt de boel dus stil. Het is een soort van overgangs hormoon wat er in zit. Deze moet je iedere dag zelf spuiten. Zitten per 7 in een doosje ik kreeg er 4 mee.

Dan mag je na een aantal dagen verder met de Gonal F, de eerste dagen gebruik je deze 2 samen. De Gonal F zorgt er voor dat de eicellen gaan rijpen. Meer dan eentje dus. Deze pen moet je zelf doseren en die kreeg ik ook meer dan eentje mee. De koelkast ligt er vol mee.

Pregnyl. 36uur voor de punctie deze laatste injectie. En die is echt nasty. De pregnyl zorgt er voor dat de eitjes los komen in de eiblaasjes. En is gewonnen uit urine van zwangere vrouwen, moeders voor moeders dus. Waarvoor dank 😉

spuitjes en nog meer naalden.

Deze naaldjes om de pregnyl met het water te mengen op de dag van de punctie. Een dikke om het vocht op te trekken en een dunne om te injecteren. En natuurlijk spuitjes. Om zelf in elkaar te zetten, een beetje Ikea zeg maar 😉

Een naalden containertje. Is verplicht voor de veiligheid. Na gebruik kunnen alle naaldjes en spuitjes erin.

En na de punctie moet je beginnen met de Utrogestan. Die zorgt ervoor dat je lichaam zwangerschapshormonen aan maakt en dat het slijmvlies dik genoeg word om een eitje in te laten nestelen. Bij een verse poging gebruik je deze tot aan de test datum. Bij een diepvries poging tot aan week 12 van de zwangerschap.

 

Kortom een duur tasje, vol hormoon troep. Maar voor een goed doel. Wij zijn er klaar voor, we wachten nog op groen licht van het ziekenhuis en dan kunnen we door! Wij gaan er voor, duim je mee?

10 reacties

  1. Wow! Wat heftig veel eigenlijk. Ik had dit nog nooit gezien namelijk en schrik er zelfs van. Inderdaad veel troep die je in moet spuiten, maar goed het is inderdaad voor iets héél moois. Wat zeg je bij een nieuwe ronde? Succes? Sterkte?

  2. Ojeetje ik schrik er echt van… ? ik hoop dat je niet bang bent voor spuiten.. ik zou echt zwaaar de sjaak zijn ? ik wil jullie echt heel veel succes wensen en mijn duimen gaan overuren draaien☺?

    1. In t begin moest ij er niks van hebben, maar ik ben er niet bang van. De eerste keer was ik echt in paniek, maar nu gaat t prima

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge