Verse IVF| Follikel Echo’s en op naar de punctie

In de vorige blog konden jullie al lezen hoe het spuiten van de hormonen verliep en dat ik er toch best wat last van had. Gelukkig was het toen ook al bijna tijd voor de eerste echo om te kijken hoe het er voor stond. Dat lees je nu allemaal.

De eerste echo.

Op dinsdag mogen we ons weer melden voor een echo om te kijken hoe het er voor staat net de rijping van de ei blaasjes. Ik heb er de afgelopen weken best wel last van gehad en omdat ik zo moe en lusteloos was heb ik best wel een aantal keer de bijwerkingen gegoogeld en in de folder voor overstimulatie gekeken. Ik hoop op een mooi aantal eiblaasjes, kan niet anders als ik me zo voel.

Tijdens de echo komt wat anders naar voren. Het zijn er helaas maar 4a 5. Voor iemand met 2 eierstokken is dit een prima score (want x2 is toch 8 a 10) maar ik heb er maar een. Zeker als je er bij optelt dat maar 80% word bevrucht en daar weer de helft goed genoeg is om terug te plaatsen. Ik baal er gewoon echt van. Heb ik me zo beroerd gevoeld voor de kat z’n viool. Ik weet ook echt even niet hoe ik me moet voelen. De ei blaasjes zijn nog wat klein dus word er een nieuwe afspraak ingepland aan het eind van de week.

Ik heb een foto van het echo scherm gemaakt, die zijn de eiblaasjes die er op de eerste echo te zien zijn.

Heel veel tijd heb ik niet om dit een plek te geven. De dagen met Emily zijn vol genoeg. En na 2 dagen moet ik voor een nieuwe echo komen omdat de eitjes nog wat klein waren (12-14mm). Weer een keer op en neer. Een uur heen en een uur terug. Weer benzine er door heen en 2.50 aan parkeer geld. Top!

Vrijdag.

Tijdens de echo zien de ei blaasjes er goed uit. Ze zijn lekker door gegroeid. De grootste 22mm en 19mm. De kleine eiblaasjes, waar niet zeker van is of er een rijpe eicel in zit, zijn ook nog flink gegroeid tot zo’n 15mm. Eigenlijk was de verwachting dat die achter zouden blijven. Toppers! Ze luisteren nu al. De afspraak voor de punctie word afgesproken, dat word de zondag. En ik mag stoppen met de decapeptyl en de Gonal F.

De laatste spuit mag ik klaar maken, de Pregnyl. Zodat de eitjes over 36u los komen ten tijde van de punctie. Dat is wel de aller vervelendste maar ook de aller laatste. Ik krijg ook oxazepam mee voor de avond voor en de ochtend van de punctie. Lets do this!

De punctie is een nieuw artikel anders werden het wel heel erg veel woorden.

 

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge