Verse IVF| de punctie. Wel of geen terugplaatsing?

Na het zetten van de pregnyl is het de laatste dag afwachten tot we voor de punctie mogen komen. Ook mag ik ‘s morgens nog 2 oxzapam in nemen om een beetje tot rust te komen.

Punctie dag!

Mijn ouders passen op Emily en we hoeven pas om 11.15 in het ziekenhuis te zijn dus hebben we de tijd. Op naar het ziekenhuis. Het verloopt een klein beetje chaotisch want we hebben met de rondleiding na de verbouwing niet zo goed opgelet en er zit niemand achter de balie. Er zit wel een ander stel, en de man zegt tegen Paul dat ie aan de andere kant moet zijn. Dat levert toch op zo’n gespannen dag een grappige situatie op.

Als ik aan de beurt ben en we naar binnen mogen worden onze gegevens nog een keer gecontroleerd. Naam, voorletters, geboorte datum en die van Paul. Ik krijg een bandje om met al mijn gegevens en mag me klaar maken voor de punctie. Ik krijg een infuusje voor de pijnstilling tijdens de punctie, een fijn shotje morfine 😉

De punctie verloopt goed en de eiblaasjes zien er ook goed uit, ze kunnen er 4 aanprikken die rijp genoeg zijn om mee te mogen. Ik ben er altijd nogal emotioneel onder, komt door de morfine maar ook omdat alles spanning er dan ineens uit komt. Het zit er op, het grootste gedeelte. Nu hopen dat het geluk een beetje aan onze kant staat.

Ik mag naar de uitslaap kamer en Paul haalt een kopje thee voor me. Het bloeden val heel erg mee dit keer alleen voel ik het nog wel echt. Als ze van het lab komen vertellen dat het zaad er goed uit zag en er inderdaad in alle 4 de eiblaasjes en eicel zit mogen we na het bezoek van de arts richting huis.

Eerst nog even langs de mac. Dat hoort bij onze traditie. Thuis starten met inbrengen van de utrogestan.

Emily ligt lekker te slapen bij mijn ouders en ik kruip thuis ook lekker even in bed. Dinsdag krijgen we telefoon of er bevruchtingen zijn en hoe laat we woensdag aanwezig moeten zijn voor de terugplaatsing.

Bevrucht? Terugplaatsing?

Ik heb me maandag ochtend ziek gemeld, ik heb nog best wel wat last van de punctie. Kan eigenlijk niet eens normaal lopen of zitten. Gelukkig word er begripvol gereageerd.

Dinsdag middag het verlossende telefoontje. Ik was zo bang dat er niks bevrucht was of alleen slechte kwaliteit. Maar er zijn meerdere eitjes bevrucht en er is morgen sowieso een terugplaatsing en wellicht dus nog eentje om in te vriezen op dag 5. (100% bevruchting, woehoe!!)

Woensdag ochtend om 11.15 moeten we aanwezig zijn, met volle blaas. Onze naam en geboortedatum worden gecontroleerd en ik mag me (weer) van onder uitkleden. Ze hebben een foto van de embryo die terug geplaatst gaat worden en hij ziet er zo goed uit! We hebben dit keer een jonge arts en die is ook erg positief. Dat werkt gewoon aanstekelijk. Het lab word gebeld als ik klaar lig voor het rietje met de embryo. Ze maken met het echo apparaat een foto van het moment van plaatsen en dan mogen we weer gaan.

Bij het pijltje zit de embryo. Het witte wolkje is een vloeistof waar de embryo in zit, daarom kan je dat op een echo zien.
Een 3 daagse embryo. Een mooie 8cellige deling

Op naar 15 lange dagen wachten. Duim je met me mee?

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge