Geen DIY maar IVF. Even kletsen. Waarom en hoe nu verder?

Tegenwoordig hoor je er gelukkig steeds meer over. Ik zeg niet dat het goed is dat het meer gebeurd maar wel dat er meer over gepraat word. Niet bij iedereen is de reden duidelijk aanwijsbaar waarom een kindje maken niet lukt. Er gaat dan natuurlijk een hele lange weg aan vooraf voordat zij aan IVF beginnen.

Bij ons was het al gauw duidelijk

Dat het niet vanzelf zou gaan. Ik ben een aantal jaar geleden ernstig ziek geweest en heb toen meerdere buik operaties ondergaan. Hield daar verklevingen aan over waardoor de kans groter was op verklevingen aan de eierstokken. Helaas is hierdoor bij mij ook een eierstok door gaan ontsteken en hebben ze die een jaar of  geleden moeten verwijderen.

Nu heb ik er dus maar eentje, tel daar endometriose bij op en je hebt een duidelijke reden waardoor een kindje maken niet zo gemakkelijk gaat. Bij ons gaan er geen wonderverhalen op van ‘toen ik het even losliet was ik ineens zwanger’ en ‘voordat we aan de behandelingen begon was het al gelukt’ hartstikke mooi natuurlijk, maar juist zulk soort opmerkingen doen zeer. Ik geloof daar ook niet in, fijn voor die mensen maar niet realistisch. De zwangerschap aankondigingen vliegen ons om de oren, ineens lijkt echt IEDEREEN zwanger, ik kan echt alleen maar dromen van het moment dat het bij ons zo ver is. Ik heb al tig verschillende varianten bedacht over hoe ik het bij ons zou delen, haha.

Ik ben blij met medische wereld, dat juist dit soort dingen kunnen. Dat ze zo ver zijn in hun onderzoeken dat ze dus kunstmatig kunnen bevruchten buiten het lichaam. Juist op de momenten dat de moed me even in de schoenen zakt bedenk ik me waar we het voor doen, hoe mooi het zou zijn als we dalijk wel met z’n viertjes zijn. Een broertje of zusje voor Emily. Het lijkt allemaal echt nog zo ontzettend ver weg. Weer zo’n zwangere buik, waar een prachtig mini mensje in groeit.

Ik droom nog even verder en tel de dagen af tot de eerste dag van de menstruatie en dat we echt van start mogen!

11 reacties

  1. llieve Mathiske en Paul heel veel sterkte voor jullie en weet dat ik aan jullie denk.En het gaat echt niet bij iedereen vanzelf spreek ik uit een andere bron.

  2. Wat knap van je dat je hierover schrijft. Niet iedereen begrijpt hoe het voelt of hoe zo’n behandeling precies loopt en dan is het goed om er op een toegankelijke persoonlijke blog over te lezen.
    Ik duim voor jullie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge