Kinder verjaardag? eerst AVG tekenen.

Met de informatie avond van de basisschool van Emily werd ons gevraagd een AVG formulier in te vullen. Ook werden er regels besproken over foto’s maken en telefoon gebruik tijdens uitjes. Hoewel ik dit wel weet, vond ik het toch wel even heftig en deed het me ook weer nadenken over de privacy en het delen van foto’s van de kinderen.

Privacy van mijn kinderen

Hoewel ik zelf foto’s deel van mijn kinderen let ik wel op hoe zij er op staan als ik ze deel. Ik vind/vond het wel een dingetje als andere mensen mijn kind op de foto zetten, ik ben dan toch wel benieuwd hoe ze er op staan. Ik kan dat best los laten en dat degene waar wij mee afspreken mijn wensen hier ook wel in kennen.

Op de opvang en de basisschool heb ik vooralsnog als eerst aangegeven dat zij wel foto’s mogen maken maar ik liever niet heb dat ze openbaar (op bijv. een website) gedeeld worden.

AVG voor een verjaardag?

In onze vriendenkring zijn er mensen die hun kind niet of niet herkenbaar delen op internet. Wat prima is en waar ik achtersta en respecteer omdat dat hun keuze is.

Ik vind het soms alleen wel echt lastig als ik gewoon voor een privé gebruik, voor het foto album en de herinnering een foto wil maken dat er ouders zijn die gelijk panisch gillen dat hun kind niet op mijn site/Facebook mag. Snap ik, maar ik zou dat nooit zonder te vragen doen.

Dat ik me toch af vraag, moeten we bij binnenkomst vragen alle ouders een AVG te tekenen voor we een feestje kunnen vieren?

Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge