Mamaupdate • 6 weken aan het werk!

De eerste zes weken na mijn zwangerschapsverlof, zitten er al weer op, hoe gaat het op het werk? Hoe gaat het met kolven? Hoe voel ik me? en kan ik die ochtendspits een beetje handelen?

The job!

Nu is het de laatste shifts aftellen tot de vakantie, dat moet ik er eerlijk bij bekennen. Maar die eerste zes weken heb ik volbracht. Ik werd super warm onthaald door de meeste van mijn collega’s. Dat voelde zo onwijs prettig om binnen te komen. Een enkeling vond het belachelijk dat ik nu naar vier maanden weer terug was en niet eens alles wist, en helemaal gek dat ik dan ook nog een half uur ging kolven per dagdeel. Ik moet echt enorm wennen, in mijn zwangerschapsverlof zijn we met het hele project naar een ander systeem gegaan, dus dat moest ik van voor tot achter echt even onder de knie krijgen.

Waar kun je alles vinden, hoe moet je iets oplossen en hoe ziet het er allemaal uit. Daar heb ik het de eerste week best even pittig mee gehad. Gelukkig had ik het daarna (vond ik) vrij gauw opgepakt en wist ik weer waar ik het over had en hoe het er uit moest komen zien. Dat loopt nu gelukkig allemaal weer vrij soepel.

Wel moet ik eerlijk bekennen, je gewone werkzaamheden, plus het kolven vind ik erg pittig. Ik loop er tegenaan dat ik soms niet weet waar ik in godsnaam alle tijd vandaan moet halen om alles af te krijgen zonder als een achterlijke te hoeven rennen.

Het kolven.

De eerste dag was dat even een shokker, ze hadden bedacht dat ik wel op het invalide toilet kon gaan zitten kolven. Nou mooi even niet dus. Ik ga nog liever in de auto zitten dan dat ik dat doe. Ik red het ook in de tijd die ik er voor mag gebruiken om op en neer naar huis te rijden, maar dan ben ik bijna een uur weg, dat vind ik zelf gewoon niet praktische n dan blijf ik heen en weer aan het rijden. Gelukkig werd er een andere ruimte geregeld en zit ik nu in een leeg kantoor met een prima stoel te kolven. Helemaal top!

Ik kan de melk ook in de koeling bewaren, maar ik kies er voor om de melk zelf op te bergen in mijn koeltas van Medela.

Ik heb sinds een paar weken een Medela kolf omdat de Difrax kolf me gewoon echt tegen viel, nu gaat het als een zonnetje en kolf ik (op afgelopen week, na het ziek zijn na) meer dan wat Kate drinkt. Echt top! De tijd verdeling vind ik echt gewoon k*t. Je mag de tijd wettelijk gebruiken, maar je werk moet ook af. Hoe je dat dan weer in godsnaam moet doen, daar heeft niemand het over.

Hoe voel ik me?

Nou ja, weet ik eigenlijk niet. Ik heb soms echt het gevoel dat ik alles thuis mis. Dat ik enorm te kort doe aan mijn gezin. Ook door alle medische ellende met Kate die nu speelt is het me soms echt even te veel. Gelukkig pakken mijn leidinggevende en directe collega’s dat goed op en word ik daarmee wel met respect behandeld.

Kan ik die ochtendspits een beetje handelen? 😉

Dat valt me eigenlijk helemaal niet tegen. Kate slaapt super goed, hele nachten door dus ik word best uitgerust wakker. Dan voed ik haar en kan ik haar nog even terug in bed schuiven om zelf rustig te douchen en aan te kleden.

Daarna is Emily aan de beurt en voor een peuter werkt die ook super goed mee en dan Kate aan kleden. Broodje eten en gaan. Rond tien voor 8 loop ik richting de opvang met de hond en dan ben ik rond 5 over 8 zover om de auto in te stappen en te gaan. Ik zorg dat de tassen die we moeten hebben de avond er voor al klaar staan. Als ik moet eten op het werk dat dat klaar staat en dan is het gaan. Dan ben ik vaak net op tijd op het werk, maar op tijd is op tijd!

Hoe heb jij dat ervaren toen je weer aan het werk moest?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge