#momlife • als je kind ziek is

Het is allemaal leuk en gezellig tot je kind ziek wordt. Zij kunnen er niks aan doen, maar dan is het ineens allemaal een ander verhaal.

Zit je net lekker in een goeie werkflow en goede nachten, word er eentje ziek, kun je opnieuw beginnen. Of het KDV belt je dat je kindje koorts heeft en hij/zij opgehaald moet worden.

Onbegrip is soms best een dingetje.

Ik moet afkloppen, dat we nu al even geen ellende meer gehad hebben. De ergste baby verkoudheid tijd hebben we nu gehad en het word vanaf nu alleen maar makkelijker. Hoewel we met Kate nog een aantal kinderziektes door moeten, sta ik er nu sterker voor dan destijds bij Emily.

Je haalt je baby ‘s nachts huilend uit bed, en je voelt het direct, Koorts. Kak, direct in de overleving stand en bedenken hoe je het de volgende dag gaat regelen. Wie is er in je omgeving vrij of in de gelegenheid om op te passen.

Wij hebben de ‘pech’ dat mijn ouders beide werken en we op dit moment geen contact hebben met de ouders van Paul. Dan word de voorraad direct dun. Anderzijds hebben we enorm veel geluk dat mijn oma’s en opa, vrienden en buren een goed vangnet zijn.

Het ‘conflict’ moment met je werkgever (althans mijn ervaring en wat ik mijn omgeving hoor) is soms dat je niet begrepen word. Dat je gebeld word dat je kindje ziek is en hem of haar moet ophalen. Alsof je je moet verdedigen dat je je kind op moet halen. Nee, ik wil ook niet dat die ziek is, en gewoon lekker mijn werk kunnen doen. En anderzijds ook tegenover het KDV, nee, ja ik kan nu niet direct letterlijk alles uit m’n handen laten vallen om over 2 minuten het kind op te halen.

Ik ben zo benieuwd hoe dit bij jou gaat? hoe jullie dit oplossen, laat het met weten in de comments.

Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge