#nachtouders | Lief klein katekindje

Dit stukje heb ik in delen getikt terwijl Kate af en aan wakker werd en me uit mijn slaap hield. Hoewel dat echt niet altijd feest is (meestal niet, ik wil gewoon slapen;-) ), komen daar soms ook wel mooie dingen uit voort.

Soms als je zo s avonds wakker word en niet meer kunt slapen, lijkt het alsof je onze verloren tijd samen in wilt halen. Slapen bij mama, knuffelen, breed uit lachen, nog heel even gauw een slokje drinken. De tijd die we nu samen doorbrengen om in te halen wat we verloren hebben. Iedere dag besef ik dat ik een beetje meer van je houd, dat je steeds meer in mijn hart groeit en ik je steeds beter snap. Het doet zeer dat het zo lang geduurd heeft, maar we zijn op de goede weg. Jij en ik (en je zus en je papa) komen er wel. Na donkere dagen is er soms toch al een klein lichtpuntje aan het eind van de tunnel.

Bij ieder stapje wat jij neemt ben je steeds minder baby, dat is soms zo moeilijk. Als ik de tijd terug kon halen zou ik dat doen. Gewoon om samen vanaf het begin te kunnen genieten, zonder het huilen, zonder pijn en zonder alle ellendige kastjes en muren waar we langs gestuurd werden. Ik merk dat je onrustig bent als ik dat ben en geniet als ik dat ook doe. Je geeft zo goed aan wat je van ons nodig hebt, en soms begrijp ik niks van wat je wilt. 

De allermooiste momenten zijn als je s’avonds nog even drinkt voor je naar bed gaat, helemaal ontspannen en dan toch nog maar even naar het verhaal van je papa luisteren. Samen met je zus. Jullie zijn samen nu al echt een twee eenheid en kunnen zo lekker samen spelen. Dat zal de komende periode alleen nog maar mooier worden met jullie samen.

Hoewel onze start niet fantastisch was, en mijn schuldgevoel soms ’s nachts de overhand neemt. We gaan nu de goede kant op en hoop ik ook dat je ’s nachts een beetje de rust gaat vinden om eindelijk weer een beetje door te gaan slapen. En niet steeds je moeder uit haar slaap te houden.

Lief klein poppenkindje, ik houd van je. Ga je nu weer lekker slapen?

Liefs je mama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge