Papa update • Hoe Paul de avond spits handelt

Ik werk een a twee avonden in de week, dat betekend dat Paul de avondspits met de meiden handelt. Hoe doet hij dat? Hoe houd het hoofd koel en zorgt hij dat alles op tijd gevoederd en wel in bed ligt?

Paul:

‘Dat is soms best lastig’

Paul zijn middag begint over het algemeen met de meisjes van de opvang halen, of op de woensdagen als ik alleen de avond werk. Kate kan dan gelijk haar bed in omdat ze op de opvang niet zo goed slaapt. Dan heb ik mooi even de tijd om met Emily een spelletje te spelen of ze wil naar buiten.

Nu de afgelopen weken met het warme weer wil ze naar bed, dan is het allemaal appeltje-eitje.

Kate komt vaak voor het avond eten voor een voeding, daarna kan ik pas gaan koken. Kate ligt dan of in de box of in bed. Lekker gemakkelijk parkeer ik Emily voor de TV zodat ik rustig eten kan maken. Met eten is Kate eigenlijk goed gehumeurd of ze ligt te slapen, dus vooralsnog is me dat de afgelopen weken goed af gegaan.

Paul word ook steeds handiger in selfies maken tijdens het geven van een fles

Na het eten

Laten we samen de hond uit. Emily op het plankje achter de kinderwagen. Op haar fiets vind ik niet zo heel handig, om nou de hond, de kinderwagen, Emily en andere weggebruikers in de gaten te houden is wat veel. Meestal kijkt Emily daarna nog even haar filmpje af en kan ze daarna naar bed. Met Kate samen doe ik het avondritueel, tandenpoetsen, pyjama aan en een boekje lezen. Slaap kindje slaap zingen en dan is deel 1, met peuter al afgehandeld.

Niet lang daarna komt Kate voor een voeding en daarna kan ze ook heerlijk haar bed in. Vaak kan ik dan nog een aantal keer naar boven voor Kate haar tutje of een peuter met smoesjes.

Tegen tienen komt Mathiske thuis en dan kan die mooi het voeden van Kate overnemen, en dan is het allemaal weer geregeld, hond uit laten en samen naar bed.

Ik ben super trots op Paul, de ochtend is soms een ding om ze beide klaar te maken. Maar de avonden, dat je ook nog moet koken en ze allebei in bed stopt is zeker niet mis. Doet ie gewoon die vent van mij. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge