Slaapt ze al door? #Teamnosleep

Een van de meest gestelde vragen in het eerste jaar. Of je kind al door slaapt. Nou die van ons niet, haha

Zelfs Emily slaapt lang niet alle nachten door en is eigenlijk nooit echt een goede slaper geweest. Maar de laatste weken was het hier echt weer een ramp. Slapen onze kinderen al door? Nee. Ik vraag me echt oprecht wel een af wat we verkeerd doen, waarom andere ouders wel kinderen hebben die doorslapen en niet wakker worden.

Chronisch slaaptekort.

Ondertussen hebben wij echt een flink slaaptekort en als ik vroeg op moet zakken mijn ogen eind van de middags soms echt wel even dicht. Het is gewoon echt killing om iedere nacht minimaal 2x er uit te moeten voor deze of gene.

Emily slaapt zonder speen, en slaapt sindsdien echt heel erg licht en onrustig. Je zou zeggen dat dit na een paar dagen wel over zou zijn, maar hier niet. Ik moest bij haar komen liggen tot ze sliep, en vaak werd zij dan ‘s nachts wakker. Minimaal een uurtje was ik wel met haar bezig, maar soms ook wel twee. Mopperen, smoesjes, en weet ik het wat nog meer voor je weer kunt slapen. Echt, daar word mijn lontje behoorlijk kort van. Tel daarbij ernstige peuter puber buien bij op en de gezelligheid is compleet. Wat een ellende.

Je zou zeggen dat een kind van bijna 4 ondertussen wel door zou slapen, maar bij ons niet. Gelukkig ken ik een paar ouders die dit ook treffen, dat verzacht het leed wat. Zo weet je in ieder geval dat je niet alleen bent. Even inwendig vloeken en weer door

Kate en haar oren

Kate heeft de afgelopen maanden ook met regelmaat last gehad van ontstoken oren, dan waren de nachten gelijk weer ellende. Huilen, niet willen slapen. Knuffelen, ziek zijn. En dat dan een paar keer per nacht. Het is zo sneu, maar maakt je ook echt kapot.

Nu Kate nog een aantal tanden moet krijgen ben ik benieuwd wat we nog gaan krijgen nu zij buisjes heeft.

Met je ziel onder je arm, kringen onder je ogen en als een zombie ga je je op ten duur wel voelen kan ik je vertellen. Iemand er mee opzadelen vind ik best een grote opgave omdat je weet dat die meiden lopen spoken. Als we ze zelf in bed leggen gaat het nog enigszins maar als er wat anders is komen we thuis in de chaos.

Date night

Na een date night moeten we vaak thuis nog even een of meerdere brandjes blussen voor we zelf rustig op de bank kunnen ploffen. We houden en tegenwoordig rekening mee, soort van. Dan zijn we in ieder geval vast voorbereid en kan het alleen maar meevallen 😉

Hoe slapen jou kinderen? Heb jij wel een rustige nacht of is het bij jou met regelmaat ellende?

Een reactie

  1. 3 kids waarvan de baby 11 maand nog minimaal 1/2 x wakker wordt voor voedsel. Sinds paar dagen met bv gestopt. Kind 2, is 2,5 net zindelijk en wordt daardoor vroeg in de ochtend wakker omdat ze moet plassen. Kind 3 is 4 jaar en is ook altijd al een minder goede slaper geweest. Soms slaapt hij door, soms komt hij vroeg in de ochtend tussen ons in en slaapt gelukkig nog ff verder. Maar soms is hij om 23.00 al bij ons in bed gekropen.
    En je zou denken zodra ze naar school gaan slapen ze beter want meer moe. Nou nee hoor maakt niks uit haha

    Als ze 16 jaar zijn maak ik ze wakker s nachts haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge