Stoppen met borstvoeding

Sinds een paar dagen zijn wij over van borstvoeding naar flesvoeding, ik vond dat best wel een moeilijke stap. Fulltime kolven voor een baby van 8 maanden ging me gewoon echt even te ver. Dankbaar kijk ik terug op de afgelopen 8 maanden dat ik Kate zelf heb kunnen voeden.

Hoe het begon.

Iedere keer rond mijn eisprong en als ik ongesteld moest worden was het bal. Kate wilde niet drinken en was aan het klieren voor ze goed aanhapte. Het toeschietreflex komt dan ook wat later op gang en daar was mevrouw niet van gediend. Nu ze nog maar 3 a vier voedingen bij mij dronk is dat nog wel te overzien, maar op de dagen dat ze op de opvang is en ze een fles krijgt was dat voor haar gemakkelijker. Ze hoeft dan geen moeite te doen om voeding binnen te krijgen. Zo dronk ze de laatste dagen vaker een voeding uit de fles dan bij mij, tel daar een eisprong bij op en zo weigerde ze ‘s middags te drinken bij mij.

Ik heb haar een fles moedermelk aangeboden en die dronk ze zo leeg en ging daarna heerlijk slapen. ‘s avonds moest ik werken en had Paul haar de fles gegeven, zoals altijd als ik ben werken. Tijdens een ontzettende spooknacht wilde ik haar wel aanleggen, maar ze weigerde. Zette zich schrap en zette een keel op. Ze wilde niet drinken. ‘s morgens, na een pittig nachtje van 3.5u slaap heb ik toch maar een fles gemaakt, die ze heerlijk leeg dronk. Toen was het voor mij wel duidelijk. Kate wil niet meer, en ik wil er geen gevecht van maken.

De laatste voeding

Ik wist wel dat dit er een beetje aan zat te komen, de laatste weken is zo ontzettend afgeleid en kostte het me overdag veel moeite om ze überhaupt te laten drinken. ‘s nachts heeft ze nog een keer bij me gedronken om daarna heerlijk in slaap te vallen in mijn armen. Alsof ze wist dat we het zo samen moesten afsluiten. Nog een fijne voeding en er samen geen gevecht van maken.

Hoewel ik het nu echt even super k.. vind, het is goed zo. Ik heb van mijlpaal naar mijlpaal haar zelf mogen voeden, ik mag naast verdrietig ook super trots zijn op mezelf en dat ik het zo lang het vol gehouden. Met kolven ga ik de voeding afbouwen zodat ik geen hoop te borstontsteking krijgen.

Tussen de tranen door, ga ik vast even kijken voor een mooie nieuwe niet voedingsbh! Dat heb ik wel verdiend 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge