Waar ik onzeker van word als moeder

Sommige momenten word ik wel eens onzeker in het hele moeder zijn. Ook al is Kate ons tweede kindje ben je toch wel eens zoekend in het hoe en wat. Ieder kindje is anders en de situatie is ook heel anders. Van sommige dingen of opmerkingen word ik soms gewoon wat onzeker, en ik ben zeker genoeg om dat nu te delen!

Gewoon lekker in random volgorde.

Kolven. Geen hele voeding kunnen kolven. Het ‘commentaar’ wat je krijgt over het kolven. Ik vind het best een dingetje, ik wil graag mijn baby voeden, live. Dat vind ik erg fijn, om dat voorlopig vol te kunnen houden zal ik nu moet kolven als ik aan het werk ben.

Een huilende baby. We hebben met Kate toch heel wat huil uurtjes gehad. Gelukkig weten we nu waar het door komt. Mijn moeder gevoel zei gewoon dat er iets niet klopte. Zo hoort een kindje niet te huilen, maar hoe we het op moesten lossen wist ik ook niet. Dat maakte me super onzeker maar ook gefrustreerd, je kunt niks doen en alleen maar wachten tot het over is.

De balans tussen werken en thuis zijn. Nu ik mijn eerste anderhalve week erop heb zitten knaagt dit best wel. Ik wil graag werken, wat voor mijzelf doen en aan mijn eigen groei en ontwikkeling werken. Maar op dit moment doet dat gewoon best wel even zeer. Ik ben er twee avonden in de week niet, bij het eten, bij het in bed stoppen. Ik wil ook graag bij mijn gezin in, maar ik moet ook werken omdat er gewoon geld verdiend moet worden. Geen bakken, maar ook voor de extra luxe, twee auto’s, een motor, kunstgras, op vakantie, enz, heel de ellende.

En dan ook nog eigen vrije tijd. Wat na inspannen moet je ook ontspannen. Een uurtje sporten of lekker even naar het spahuys. Of gewoon lekker even in je eentje een tijdschrift lezen. En niet ‘mama’ hoeven zijn maar gewoon lekker even wat voor jezelf doen en aan jezelf denken. Die tijd indelen vind ik, vinden wij soms gewoon erg lastig.

Vermoeidheid. Gewoon überhaupt. Ik zit dan gewoon minder lekker in mijn vel en voel me dan gewoon onzeker bij vanalles. Ik durf best eerlijk te zeggen dat ik daar gewoon echt slecht op ga. Zeker in combinatie met al die ontzwanger hormonen kan ik eerlijk toegeven dat ik dan echt niet de meest gezellige persoon ben.

Mensen die AL-TIJD alles beter weten. Met hun goed bedoelde net iets te opdringerige adviezen.

De weegschaal. Omdat het cijfertje daarop nou niet echt lekker zakt. Mijn lijf ziet er zo anders uit na de bevalling, mijn buik is pudding en daar baal ik gewoon van. Ja ik weet dat het erbij hoort en ik ben super dankbaar dat ik Kate en Emily mocht dragen. Maar deze ‘mombod’ vind ik dus echt 10x niks. Alle kleren staan voor mijn gevoel gewoon stom met zo’n vette rol erboven.

Zo dat is eruit, en eerlijk, toch wel lekker om dit gewoon te kunnen delen. 

Waar word jij onzeker van?

3 reacties

  1. Helaas maar al te herkenbaar al die onzekerheden als ( eerste keer) moeder.

    Van wat ik online kan zien doe je het super goed en wat heb ik een respect dat je je blog zo bij weet te houden met je twee meiden, werk etc.

    Hier vooral onzeker over de borstvoeding, kolven, hoeveel ml mee naar de opvang en ‘wanneer ik nou ging stoppen’. Uiteindelijk mijn zoontje 9 maanden bv gegeven en daar ben ik super blij mee! En dan ineens reacties krijgen waarom je gestopt bent 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge