What’s in my bag • mijn kolf tas

Nu ik weer aan het werk ben, neem ik mijn kolf mee. Ik heb besloten het te proberen en een kans te geven tot onze vakantie, eind augustus. En dan te kiezen om er wel of niet mee door te gaan. Maar wat sjouw je dan allemaal mee als je gaat kolven op het werk?

What’s in my bag?

  • De tas zelf. De tas is van een kleding winkel hier in de buurt. Deze tas kun je er bij kopen en is ideaal voor van alles en nog wat. Ik heb er twee, een voor het kolven en eentje voor alle andere werk gerelateerde spullen.
  • Mijn kolf natuurlijk. Ik gebruik de elektrische Difrax BtoB kolf, Ik kon hem voor een super gunstig prijsje overnemen van de buurvrouw. Zij heeft hem niet veel gebruikt en ik was erg benieuwd naar deze kolf. Tot nu toe, thuis ben ik erg tevreden, al heb ik wel alle rubberen en vervangbare onderdelen nieuw gekocht, de slangetjes en dat soort dingen. Als Kate meer gaat drinken dan ga ik er wellicht nog eentje bij kopen, dan kan ik dubbel kolven en is het sneller geregeld.
  • Mijn handkolf. Voor als ik geen gebruik kan maken van de stroom, als de difrax dienst weigert, als het niet snel genoeg gaat. Whatever, dan kan ik deze gebruiken om erger te voorkomen. Als ik uit de ene borst niet genoeg haal, dan kan ik even gauw bijkolven aan de andere kant met deze, heb ik toch in een rondje kolven een hele voeding.

Flesjes voor de melk.

  • Heeft niet zoveel toevoeging nodig toch? Ik kocht eerder de zakjes om in de vriezer te doen, maar mijn zusje had nog deze überhandige flesjes uit het ziekenhuis. Ideaal om de melk in te bewaren en in te vriezen voor het weekend. Ze passen op deze kolf en de handkolf, dat is allemaal dezelfde maat.
  • Koeltas met koel element. Deze is van Medela en is ideaal. Ik kreeg de tip voor deze van Angela van mama met passie en ook ik zweer er bij. Het koel element is zo ontworpen dat de flesjes er strak tegen aan staan en is zo dik dat de melk echt uren koud blijft. Prima voor een werk dag en hoef ik de melk niet in een andere koelkast te zetten, ik ga dat anders geheid een keer vergeten mee te nemen. En tussen de lunch van je collega’s is toch een beetje gek.
  • 2x een hydrofiele doek. Een om knoeien te voorkomen en eentje om alle afgewassen spullen in te bewaren.
  • een stift en een pen. Om de stickers te schrijven of om op het flesje te schrijven. Op de opvang moet alles met naam worden aangeleverd, maar ik vind het zonde om daar allemaal stickers voor te kopen. De stift was je op ten duur toch van de flesjes af.
  • Borstvoeding thee van Hipp. Een kopje thee om te ontspannend, en de thee draagt bij aan de melk productie. Hij bestaat uit een kruiden melange van vanalles en nog wat. Baat het niet, dan schaad het niet.
  • Flesje water. Voor de dorst.
  • Mijn telefoon met de Medela App. Ik zweer bij die app en ben echt een beetje een autist wat dingen bijhouden betreft. Ik wil weten hoelaat, welke borst en hoeveel ik gekolfd heb. En wat Kate gedronken heeft op de opvang.

Wat heb jij in je kolftas zitten? Heb je nog een gouden tip voor me?

Edit: afgelopen week vond ik de difrax kolf voor op het werk tegenvallen en heb ik ondertussen een andere kolf aangeschaft. Na een halfuur kolven had ik nog steeds geen hele voeding, dat schoot dus voor geen meter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge