2019 • mijn doelen en plannen

Een nieuw jaar, nieuwe doelen en plannen om te ondernemen. Een schone lei, geen new year, new me maar wel iets waar ik mee aan de slag ga. En stiekem toch wat voornemens om mee van start te gaan.

 

Persoonlijke doelen #goals

Nu ik nog midden in mijn depressie zit is het natuurlijk niet de bedoeling om mezelf hele zware doelen op te leggen. Dat is ook zeker niet het geval, mijn ‘doel’ voor de komende maanden is dan ook als eerste aan te pakken en verder te behandelen. Er is een heel actieplan en mensen waar we mee samen werken om dit voor elkaar te krijgen. Niet alleen voor mij, maar ook van Paul, Emily en Kate. Zodat ik me snel weer een beetje leuk gezellig voel. Dat ik mee tel en er toe doe. Niet meer boos en teleurgesteld en worstel om de dagen door te komen, maar met frisse zin aan de dag begin en weer wat aan durf te pakken. Weg met die donkere wolk!

Genieten is daarom ook echt een doel voor komend jaar. Genieten van Emily nu ze nog net niet naar de basisschool gaat. Genieten van Kate nu ze nog een beetje een baby is. Over een half jaar is alles al weer zo, zo anders. Even stil staan bij het hier en nu. Kinderen zijn maar zo kort klein.

Positiviteit terugvinden. Als er iemand de zonnige kant van het leven kon inzien was ik dat. Glas halfvol type, aanpakken en gaan. Dat is echt weggeweest de afgelopen maanden, en mis ik ook echt. Negatief, onzeker, slecht zelfbeeld, angsten, wisselende buien en veel spanningen. Hangt natuurlijk 1 op 1 samen met de depressie en de PTSS. Ik durf nu voorzichtig op een goede dag te zeggen, komt goed!

Voornemens:

Lekker afgezaagd, maar ik heb ze echt. Gelukkig was ik er al mee begonnen voor januari. Alleen door ze ook echt te delen nu, is het een stok achter de deur om er ook echt mee door te gaan en niet zomaar de handdoek in de ring te gooien.

  • 10 kg afvallen. De zwangerschapskilo’s zitten er nog aan, plus de kerst kilo’s en de ik-zit-niet-lekker-in-mijn-vel kilo’s. 10 is misschien wat overdreven, maar dan zit ik weer op mijn pre-ivf gewicht en dat is rondom 82kg.
  • Hoe gaan we dat doen? Hardlopen! Mijn vader is vorig jaar begonnen met hardlopen en is echt super veel afgevallen, super knap. Maar nog veel gaver vind ik dat hij de zevenheuvelenloop van 15km gelopen heeft. Ik zou graag, als het mee zit, volgend jaar met hem samen 10km of 15 km willen lopen! #goals!
  • Sporten. De een verafschuwt het en de ander krijgt er geen genoeg van. Ik ben wel echt van de laatste categorie. Lekker de sportschool in en met gewichten smijten. Op mijn verlanglijstje staan billen waar je u tegen zegt en afscheid nemen van mijn zwemband. Core training, bodypump of zelf een rondje ga ik proberen een keer per week naast het hardlopen te doen.
  • Sparen. Nu ik in de ziektewet zit moeten we het echt doen met een flink stuk minder inkomen, en met een flink stuk bedoel ik ook echt een paar honderd euro. Als ik weer aan het werk ga, komt dat vanzelf goed. Dan willen we gaan sparen voor een nieuwe vloer in huis en een nieuwe keuken. Onze keuken is echt al jaren een doorn in mijn oog en ik wil er nog liever een gisteren dan vandaag.
  • 1x per week vega eten! Beter voor het milieu, beter voor jezelf. En gewoon voor de afwisseling. We gaan een keer per week een vlees,vis maaltijd schrappen en dat word een vega maaltijd.

Actie. #todo

  • Cabrio rijden. Afgelopen jaar is ie niet van stal geweest, mijn gele scheurijzer door mijn zwangerschapsverlof. Komend jaar gaat dat sowieso gebeuren. Nieuwe APK keuring, taxeren, en gaan!
  • Datenights en me time. De Me-time is echt wel het sporten, maar ook gezellig met vriendinnen op pad zonder kinderen. Datenights met de husband is echt wel een agendapuntje wat we iedere maand inplannen. In april zijn we 5 jaar getrouwd en dat wil ik graag de komende jaren zo houden.
  • nieuwe tattoo. Als je er eentje hebt, komen er vaak meer bij. Dat is bij mij zeker het geval. Ik wil graag een lotus getatoeëerd hebben, de plaats ben ik nog niet voor de volle 100% uit. Maar dat er komend jaar eentje bij komt, dat is zeker.
  • vakantie met z’n vieren. Genieten en herinneringen maken, wat en waar we heen gaan zien we tegen die tijd wel. Op vakantie met z’n vieren staat echt hoog op ons prio lijstje!

Heb jij ook een lijsjtje voor het komende jaar?

Een reactie

  1. het jaar is gelukkig nog maar net begonnen en het wordt vast weer een goed jaar waarin je blij kunt zijn en alles weer een beetje licht is.Lieve allemaal heel veel goeds gewenst door tante Margriet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge