Lieve Daan

Vandaag is Daan jarig, ik zette wat woorden bij elkaar, voor zijn eerste verjaardag. Even een jaartje terug in de tijd. Mijn eerste jaar als tante. Lekker onsamenhangend verhaal wel, maar met liefde geschreven. 

Lieve Daan, Daantje, baby Daan,

draak, Harry, hé Kruijssen,

Je bent jarig, een jaar. En wat is het snel gegaan. Wat heb je onze harten veroverd, en wat worden we vrolijk van jou. Jou nummer een fan is echt met stip op een jou grote nicht Emily.

Je had haast om te komen en ons al te ontmoeten, toen jou mama me belde duurde het even voor bij mij het kwartje viel. Ik was voor het eerst tante geworden en al eerder dan we verwacht hadden. Bij mij sloeg heel even de onzekerheid en paniek in, maar toen ik je ‘s avonds zag wist ik dat het wel goed zou komen. Het duurde even voor je mee naar huis mocht. Samen met je mama heb ik je mogen verzorgen en naar je kijken. Je grote nicht was zo benieuwd en wilde je graag ontmoeten. Wat een feest was het toen ze je dan eindelijk vast mocht houden toen je thuis was.

Liefde vanaf het eerste moment.

Een paar dagen er voor jou geboorte hadden we nog een Babyshower voor je mama georganiseerd en een Dadchelor voor je papa. Net op tijd. Nog een paar dagen moest je mama werken en kon ze aan haar verlof beginnen. Vanaf het eerste moment dat ik dacht dat je er aan kwam, was ik al enthousiast en keek ik uit naar je komst. De hele zwangerschap heb ik op de voet gevolgd en samen met je mama foto’s gemaakt van haar buik.

 

Het afgelopen jaar was zo bijzonder, omdat jij er was, en je je razendsnel ontwikkelde en geen moment de tijd had om even stil te staan. Bijna iedere week gaan we samen wel even wat leuks doen, of dat nou de kinderboerderij, de dierentuin of gewoon thuis in de tuin of het zwembadje. Jij hebt het altijd naar je zin en maakt er een groot feest van. Lekker een hapje eten en jij bent tevreden. Nu je ook nog een jonger nichtje hebt kijk nog meer uit naar de dingen die we samen mogen gaan doen. Het samen opgroeien en groot worden.

Klein ventje, wat word je al groot en wijs. Het komende jaar word alleen nog maar meer een groot feest, keten met je grote nicht en nog meer keten met je kleine nicht. Samen de boel op stelten zetten bij opa en oma.

Lieve ‘baby’ Daan, Blijf je nog een klein beetje klein?

Fijne verjaardag vandaag

Liefs je allertroste tante

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge