13x gekke dingen mijn peuter dochter doet.

Zoals het iedere peuter betaamd heeft die van ons gekke dingen die ze uitvreet. Ze weet precies hoe ver ze kan gaan en daar nog nog weer over heen. Peuterstreken zogezegd. Peuterpuberteit geloof ik niet zo heel erg in, maar misschien kom ik daar nog op terug. Mijn moeder bereid me in ieder geval vast mentaal voor, want zoals zij zegt: ‘peuter puberteit is niks in vergelijking met de echte puberteit’ Haha.

Peuterstreken.

 • Als je een rondje gaat wandelen en net de straat uit bent al vragen of je ze wil tillen.. Uhh nee. Maar echt een keus heb ik ook niet omdat ze als een blok aan mijn been gaat hangen.
 • Op de opvang werd ze onlangs toch even op de vingers getikt, figuurlijk dan, omdat ze andere kindjes met een pollepel op het hoofd had geslagen. Kindjes van 3.5 a 4 jaar oud. Deze deinst niet terug voor grotere kindjes.
 • Onderweg een papiertje geven ter afleiding, werkt vaak goed. Totdat ze dat papiertje dus in haar mond stopt en opeet. Ik dacht dat we deze fase toch ondertussen wel een beetje gehad hadden.
 • Ze praat alles na. Of dat nou een scheldwoord is (kut) of dat we haar papegaai (papa haai) noemen, alles praat ze na wat natuurlijk ook hele grappige dingen oplevert.
 • Over haar eigen voeten struikelen. Ze kan heel goed lopen, maar soms is mevrouw zo klunzig dat ze dus over haar eigen voeten stulpt. Boem, op de grond, huilen.
 • Als je Nee zegt is het dus ook huilen. Heel lang en heel hard. En als je zegt dat ze op moet houden nog even een keer krijsen er achteraan. Heel fijn in de supermarkt of andere openbare ruimte.
 • Tijd rekken voor we naar bed gaan. Boekie lesen? Nog een boekie lesen? Water drinken? Andere tut? Mama zingen? Papa zingen? Papa knuffel? Lamp uit? Lamp aan?

 • De hond proberen te tillen. Angie is daar niet van gediend en huppelt er gauw vandoor, als ze haar toch te pakken heeft moet ie er aan geloven. Gelukkig vind de sul alles goed en ondergaat die het hele tafereel tot we haar redden.
 • In de supermarkt is er altijd wat te eten, joh. Emily weet ook precies hoe het werkt en in welke supermarkt ze wat krijgt. Bij de Albert Heijn krijgt ze vaak van Opa en Oma fruit en daarna een worstje. En van ons bij Jumbo een koekje. Maar o wee als het niet zo is. Dus heel verstandig stop ik tegenwoordig een doosje rozijntje in mijn broekzak. Dat scheelt een hele hoop gedoe.
 • Als er water staat op de schelp in de tuin moet je daar natuurlijk in petsen, zodat alles nat is. En altijd als je net schone kleren aan hebt. Kleine waterrat.
 • ‘s Morgens als ik vrij ben mag ze altijd bij mij in bed tv kijken. Ze wil dan graag een flesje melk drinken, dat moet dan ook echt gebeuren. Gelukkig hebben we er sinds een week of anderhalf aan haar verstand gepeuterd dat ze alsjeblieft moet zeggen. He! opvoedpunten! woehoe!!
 • Nadat je haar luier verschoond hebt, of het nou ‘s morgens of eind van middag na het slapen is, binnen 10 minuten word er een verrassing geproduceerd.
 • Als Emily onder de douche gaat kleden we haar op haar kamertje uit en dan mag ze naar de badkamer lopen. In haar nakie. Ze roept ook vrolijk: ‘Nakie!’ als ze een rondje over de bovenverdieping rent. Hopelijk doet ze dit over een paar jaar toch niet meer.

Die dame van ons kan er wat van. Wat voor streken heeft jou peuter? En welke zijn herkenbaar?

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge