Naar de basisschool • de musthaves (+checklist)

Emily is begonnen op de basisschool, al gauw merkte ik dat ik zoekend was in wat je nou nodig hebt als je kind naar school gaat.

Ik hoopte dat iemand ergens een soort van uitzet lijstje had voor de schooltas of dat de school een ‘denk je aan’ lijstje had. Helaasch… maar ik deel mijn lijstje nu met jullie. Hopelijk heb je er wat aan. En als je nog wat mist, dan laat het me weten, dan kan ik het toevoegen.

Ook als tip voor de vierde verjaardag overigens!

Uitzetlijstje;

 • Een schooltas. En dat kan werkelijk van alles zijn. Wij hebben er eentje van Hema, maar little lovely Company staat ook hoog op mijn lijstje.
 • Een broodtrommel en beker. Ik kocht een extra set zodat ik er altijd eentje heb als de vaatwasser niet aangestaan heeft. Zo min mogelijk broodtrommel stress vind ik een goed plan ? Mepal heeft een mooie lijn met allerlei prints, de pop-up drinkbeker vinden wij echt een top ding!
 • Ook als tipje is een thermosbeker. Zo blijft de melk koud die ze met de lunch kunnen drinken (als ze op de school continue rooster hebben)
 • Gym schoenen. Als de kindjes op onze basisschool gaan gymen moeten ze andere schoenen aan. Soepele, gemakkelijke, die ze zelf aan kunnen trekken gymschoenen. Scapino heeft een mooi assortiment, wij gingen voor een decathlon schoentje. Waarvan ik hoop dat ze dan weer minder vaak voorkomen op onze school. Ze koos zelf roze uit op vakantie
 • Als leuk extraatje is een vriendenboekje tof om je kind te geven. Zo kun jij vast een beetje pijlen wie je kind het leukst vind, maar is natuurlijk ook super leuk om je vriendjes te kunnen vragen, toch?
 • in de schooltas heb ik een extra setje schone kleding. Voor ongelukjes, regen dat soort ellende.

Jodi van @liefthuis deelde onlangs ook een artikel met de leukste schoolspulletjes voor jongens.

En @metmirjam met de leukste vriendenboekjes, Vriendenboekjes

Wat is voor jou onmisbaar in de schoolspulletjes als new schoolmom?

Een reactie

 1. hoi Mathiske
  Ik heb voor mirte een broodtrommel en beker laten maken met haar naam er op /Makkelijk voor haar en voor de juf.
  liefs tante margriet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge