Dog a mens best friend. Emily en Angie.

vanaf het moment dat Paul en ik samenwoonde kriebelde het. Ik wilde graag een hond, dat was ik vanuit thuis gewend. Een puppy leek ons niet zo handig en door mijn ervaring met Hulphond Nederland wist ik dat je je ook kunt inschrijven voor een gepensioneerde Hulphond. Zo’n oudje wat nog best even mee kan, maar gewoon wil genieten van de rust. Perfect als je nog maar weinig ervaring hebt met honden (dat geld voor Paul dus). Wij kregen toen de allerliefste 12jaar oude chocolade labrador Lizzy. We hebben anderhalf jaar van haar mogen genieten toen we helaas afscheid moesten nemen van haar. Ze kreeg een tia en kon daardoor niet meer lopen. Aan een hond van 13 en een half moet je niet meer van alles sleutelen vonden wij.

Na een tijdje verlang je toch weer naar een hond. Toen kwam Angie op ons pad. We kende Angie al vanaf pup af aan en nu haar baasje niet goed genoeg meer voor zo’n jonge hond kon zorgen, kregen wij de zorg over Angie.

Wat voor hondje is Angie?

Angie is een 4 jaar oude West Highland White terriër. In de volksmond een cesar hondje. En nee geen malteser! het karakter van een Westie kun je omschrijven als een pittig klein hondje met karakter. Iets wat in dat koppie zit krijg je er niet zo snel uit. Ondernemend, durf en aanhankelijk. Dit kleintje is echt een gezinshond en houd er van om er op uit te gaan.

Als is daar bij ons niet altijd iets van te merken want onze luie witte draak ligt graag de hele dag in haar mand te stinken. 😉 Maar als Emily beneden is dan zijn deze twee echt partners in crime.

Verliefd.

vanaf dag 1 is dit echt DE fanclub van Paul. Als ik thuis kom vind het niet interessant maar als Paul thuis komt breekt ze de boel af. Het moment dat ik zwanger was werd Angie naar mij wat aanhankelijker en kwam ze ook echt op m’n buik liggen slapen. Dit was echt een goede match. ergens waren we wel bang, wat als het niet goed gaat met de baby. Dan zou ze weer naar een ander adres moeten.

De dag dat we thuis kwamen uit het ziekenhuis was Angie nog bij mijn ouders en toen ze haar thuis kwamen brengen was Angie er nieuwsgierig. En jaloers is ze ook nooit geweest. Angie kan goed wachten tot ze aan de beurt is. Vanaf het moment dat Emily Angie in de gaten kreeg, is Emily fan. Altijd probeert ze haar te aaien. En met kruipen ging ze er natuurlijk achter aan.

In het begin was Angie groter en sneller, maar Emily heeft haar rap in gehaald. Samen de keukenkastjes open maken op zoek naar iets lekker is hier dagelijkse kost. Tijdens het eten zit Angie al onder te tafel te wachten tot er iets naar beneden komt. Samen met de knuffels spelen.

Als ik de gordijnen ‘s morgens open maak is Emily Angie al aan het aaien en knuffelen. Angie ligt dan gelijk op haar rug om op haar buik gekieteld te worden. Emily mag nu ook de brokken aan Angie geven. En dat vinden ze leuk met z’n tweetjes! Emily gooit ze er nog wel eens naast maar Angie eet ze brokje voor brokje op als Emily ze aan haar geeft.

Ik ben heel erg blij dat het super goed gaat tussen deze twee. Dit zijn voor de komende 12 jaar zeker elkaars bff 😉

Heb jij huisdieren? hoe ging dat met jou kindje?

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge