Dreumesstreken van Emily. 

Iedere dreumes heeft streken, en die van ons is er echt een kei in! Ik gebruik niet voor niks vaak de hashtag dreumesdraakje. Ons dametje kan met haar blauwe ogen iedereen om haar vinger winden, maar ze weet precies hoe ze het aan moet pakken om alles voor elkaar te kunnen krijgen.

Ondeugd ten top!

De eerste streek is de ergste. Maar echt! Emily heeft de Trouwring van Paul kwijt gemaakt. Paul mag zijn ring niet om op zijn werk. Dus die legt hij iedere nacht op zijn nachtkastje en als hij dan thuis komt doet hij hem weer om. Nu het Emily hem dus te pakken terwijl ik even op de wc was. Ik hoorde haar ermee op het kastje timmeren en toen ik terug kwam zat ze een boekje te lezen. De ring was echter spoorloos…. En nog..

Dit hoor en lees ik ook bij anderen, maar maakt het niet minder erg. Emily wisselt papa en mama om. Als ik iets aan haar vraag, dan wijst ze Paul aan en zegt ze mama. En anders om, dan wijst ze mij aan en zegt ze papa. Als ik alleen ben met haar gaat het wel goed. En bij Paul ook.

Als wij haar groenten voor zetten eet ze het niet. Als ze bij mijn ouders is eet ze ALLES! In de supermarkt een worstje, een mineola, rauwkost met tomaat, gekookte bloemkool. En als ik het haar thuis geef gaat ze zitten viezerikken en krijg ik het nat gezeverd en in stukjes geplukt weer terug.

het drinken uit een glas of beker gaat hartstikke goed. Alleen als we dus tanden zijn wezen poetsen en ze krijgt een slokje water, laat ze het zo weer uit haar mond lopen. Pyjama, romper, slaapzak alles zeiknat. Heel fijn 😉

Het lopen aan de hand doet thuis dus goed. En zelfs stapjes los zijn ook een recente ontwikkeling. Maar op de opvang doet mevrouw alsof ze van niks weet. Zodra ze haar laten staan of stappen zakt ze door haar knieën en kruipt ze verder. We kregen pas de vraag of ze thuis wel liep, want tja, ze is toch bijna anderhalf. Ja thuis dus wel 😉 Wij maar denken dat ze dat op de opvang allemaal oefent de hele dag.

Als we thuis of beneden komen is Angie eigenlijk altijd gelijk aan de beurt. Ze moet en zal hem knuffelen. ze kruipt gillend achter het beest aan tot ze hem gekieteld of geknuffeld heeft. En ook echt met 2 armen om z’n nek.. Vind ie vast fijn

Het avondeten.

het avond eten is soms best wel een dingetje hoor, maar als het haar niet bevalt laat ze het dus gewoon uit haar mond vallen. Meestal oranje dingen als ze een wit shirtje aan heeft. Je kent het wel..

Koken is ook best een uitdaging, want altijd precies dan, dan moet er gewandeld worden. Komt ze aan je benen hangen. Maar in je eentje koken is echt wel een challenge. Respect hoor, ik heb gelukkig het voordeel dat ik nooit alleen ben als er gekookt moet worden.

En het toetje, als ze dus genoeg gegeten heeft, dan laar ze ook zo de vla uit haar mond lopen. Al dan niet met een hand erbij of dat ze lekker met haar tong uit haar mond zo alles rond spet..

dus dat, dit was een kleine greep uit alle streken die ons dreumesdraakje uitspookt. Wat spookt jou dreumes uit?

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge