Emily 13 & 14 maanden update

Het is weer tijd voor een nieuwe maand update, ook al is ie een beetje laat nu. De ontwikkeling gaat nu zoooo hard en lijkt wel sneller te gaan als het eerste jaar. De update, eens per 2 maanden leek me wel een goed plan. Hoe gaat het nu met Emily en wat kan ze allemaal en wat is er veranderd in de tussentijd?

De foto voor 14 maanden moet nog.. Alleen zoals je kunt zien is dat wel even een dingetje en word het een steeds grotere uitdaging.

Getalletjes.

We zijn voor onze vakantie wezen wegen en meten bij het consultatie bureau dus weten we ook weer hoe dat er voor staat.

Lengte:78 cm de vorige keer maakte ik een schattig van haar lengte en ik zat er toch niet zo veel vanaf 😉 Gewicht: 9450gr.  Ze volgt mooi haar eigen lijntje op de curve dus ik vind het wel prima. Ondanks dat ze met haar geboorte best wel flink was (3910gr) is ze nu wel petit voor haar leeftijd. Ze heeft dan ook nu pas maat 80.

Eten en drinken.

Die boterhammen en krentenbollen gaan als een malle. Maar fruit en avond eten zijn nog steeds niet echt feest. Wel zijn snacks (soepstengel, rijstwafel) en toetjes wel populair en die gaan er goed in. Ze weet ze tegenwoordig ook te vinden dus als die kast of la open gaat is ze gelijk alert.

Ontwikkeling.

Emily kent al een hoop beestjes, we vragen dan hoe doet een .. (koetje, hondje, schaapje, visje, kippetje) en nu kunnen we ook vragen hoe doet een Auto 😉 Ik vind het super grappig. Tijgeren gaat echt super snel, ze gaat binnen no time de hele kamer door. Vooral achter de hond aan. Die twee dagen elkaar ook echt uit. Staan en zelf gaan staan kan ze wel, maar ze is meer afwachtend. Dat was met het zitten ook zo, het duurde even maar als ze het door heeft is ze er ook gelijk handig en super snel.

imag0788-small

Nieuwe woordjes: Bal, boek, happie, aai.

Sinds eind juli kruipt ze, vooral bij ons op de bovenverdieping, daar ligt tapijt. Beneden op het laminaat is tijgeren makkelijker. Hoewel ze steeds meer en meer kruipt, op ruwe ondergronden heb ik het idee dat ook dat niet lang meer duurt.

En sinds 07-08 ook stapjes aan de hand! We waren er allebei bij en zaten als idioten trots aan te moedigen.

En vanaf 14 augustus durft ze ook echt zelf te gaan staan. Ze heeft helemaal het vertrouwen. Nu alleen nog even leren hoe ze weer moet gaan zitten.

Tandjes:

5 of 6. Sinds 10 augustus hebben we boven ook de tandje gespot. Op vakantie ging het ineens rap en ze krijgt ze in een rare volgorde. Nu is er een hoektand, de twee middelste en dus die twee onderste er. We mogen alleen niet kijken en niet voelen, dus er komt nog meer aan denk ik.

Slapen:

zullen we het daar even niet over hebben 😉 meestal vast het goed. Maar soms zin er van doe horror nachten. T is een lief kind, maar in slapen is ze niet zo goed.

6 reacties

  1. Fijn dat ze het goed doet. Betekent happie dan een hapje eten? Slecht slapen is hier heel herkenbaar van toen ze net zo oud was. En nog steeds gaat t niet van een leien dakje, wel stukken beter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge