Emily 18 maanden update. Al Anderhalf jaar!

Jeetje, al anderhalf. Vorig jaar vierden we haar halve verjaardag met taart. En nu doen we dat met een dagje dierentuin.

Al anderhalf jaar ouders, dat zijn heel wat slapeloze nachten maar ook veel mooie momenten. Overdag is het met ons dreumes draakje echt genieten!

Hoe gaat het nu met Emily en haar ontwikkeling?

 •  Jaaa! Ze loopt! Echt los, sinds kerst is het kwartje gevallen en loopt ze echt zelf los overal naar toe. 
 • Praten word steeds duidelijker. Woordje worden er steeds meer. Opa en oma is sinds een paar weken niet meer weg te denken uit haar vocabulaire. Als ze mijn vader ziet of alleen maar denkt dat we daar heen gaan is het alleen maar Opa, Opa, Opa.
 • Ze kan haar eigen naam zeggen. Ze wijst dan zichzelf aan en zegt Em-y.
 • Ook weet ze tegenwoordig wie wie is in de familie. Opa en.. Oma, Floor en.. Tom. Bou en Bas. Papa en Mama. Zo maakt ze de combinaties als ik het aan haar vraag. Zo schattig!
 • Het lijkt ook echt alsof ze je steeds beter gaat begrijpen. Als ik nee zeg,  weet ze heel goed wat ik bedoel. Ze schud met haar hoofd. Als ze zelf iets niet wil zegt ze ook nee. Gelukkig heeft ze nog niet zo heel veel te willen.
 • Nu met de kerstboom zegt ze boom. Als we binnen zitten en ze staat bij de deur of raam weet ze dat buiten de tuin is.
 •  Dieren geluiden. Of het nou een krokodil of een poes is. Van beer tot schaap of geit, ze weet ze stuk voor stuk met geluid na te doen en te benoemen. Zo grappig.
 • Zelf eten gaat ook steeds beter. Als het haar te lang duurt doet ze het toch liever met haar handen. Dus we hebben nu van die schortjes van Ikea.
 • Emily helpt tegenwoordig graag met alles. Tafel dekken, opruimen, poetsen, vaatwasser uitruimen. Gezellig!
 • Ze is niet meer bang van de stofzuiger. Dat is erg fijn, zo kan ik ook als ze wakker is de stofzuiger even door de huiskamer trekken. 
 • Het gebaren lag even stil ik denk dat het kwam door het lopen. Maar nu maakt ze ook het gebaar voor meer (eten) en helpen, begint nu ergens op te lijken.
 • We zijn ook deze maand een kies en 2 hoektanden rijker. Dat zal wel een klein beetje meespelen in het niet slapen, maar zeker niet alles.
 • Het slapen lijkt met de week slechter te gaan. Ik ben er zo klaar mee. Volgende week hebben we een afspraak met de verpleegkundige van het consultatiebureau.

We zijn weer helemaal bij gekletst wat Emily betreft 😉

We gaan samen met de verpleegkundige kijken of we een plan van aanpak kunnen maken. Misschien is er iets waar we zelf nog niet aan gedacht hebben of doen we iets echt ‘verkeerd’ ofzo. Er zijn ook nog een aantal alternatieve dingen die we anders ook nog eens kunnen proberen.

10 reacties

 1. Wat goed dat ze los loopt! Die ikea schorten moet ik ook maar eens aanschaffen. . Nore is zo ongeduldig haha. Wat balen dat t slapen slecht gaat zeg.. Zo vermoeiend is dat! Nore moet erg wennen aan har nieuwe huis maar hopelijk vanaf deze gaan we weer bergopwaarts want we zijn beide weer aan t werk na onze vakantie. Weer een beetje ritme erin!
  Anne onlangs geplaatst…Babyeczeem IIMy Profile

  1. Gelukkig kan ze nu zelf naar haar speelgoed lopen en een rondje door de kamer, dus kunnen we nu een rondje blijven zitten. Haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge