Emily 19 & 20 maanden update

Weer een nieuwe update wat betreft Emily. Wat gaat het hard, nog zo’n 4 maanden tot haar verjaardag. Als je het uitspreekt lijkt het zo dichtbij. Bizar!

Groei.

Ze word ineens echt lang. Dat vond ik al, maar ineens schiet ze de hoogte in. De shirts en broeken worden rap te kort en ik kocht al kleren in maat 92 en 98. Echt niet normaal. Binnenkort maar weer eens gaan meten en wegen op het consultatiebureau. Ik gok dat ze rond een kilo of 11 a 11.5 weegt nu. Niet zo heel zwaar, maar het is een slank meisje.

Slapen.

het slapen gaat ineens zoveel beter. We zijn er wat strenger in geworden de afgelopen maanden/ weken. Ze word nog een enkele keer wakker voordat wij naar bed gaan, maat dat is alleen voor haar speen. Nu zijn de laatste tandjes ook door en daar heeft ze vorige week wel even last van gehad, maar dat waren geen hele nachten meer vol gespook. Gelukkig! Hier hebben we echt stappen in gemaakt met z’n drieën en we gaan dit nu zo vol houden. Gelukkig gaan we ook eindelijk de lente tegemoet en hoop ik dat het wat rustiger word qua virussen. Hopelijk is het snotteren en hoesten snel over.

Praten.

Eerste keer kut is hier dus al gepasseerd. Niet echt een mijlpaal om trots op te zijn zullen we maar zeggen. Ook heb ik al wel eens kak voorbij horen komen. Haar vocabulaire word in eens zo uitgebreid en ze word steeds beter te verstaan. Je kunt ze echt iets vragen en dan krijg je een redelijk verstaanbaar antwoord.

Namen van kindjes op de opvang vind ze heel leuk om te leren, ze kent echt een hoop kindjes bij naam. Ook de hond van de buren en het buurmeisje aan de andere kant weet ze al hoe ze heten 😉

Ze kan echt een hoop benoemen, een hoop lichaamsdelen. Ook hele gekke zoals haar keel en biceps. Dat ik me soms wel eens afvraag hoe ze er bij komt. Ok ik heb haar de biceps aangeleerd, maar toch. Je keel of je knieën enzo? Ik verbaas me er over.

Eten.

het is echt een tijdje geweest dat ze niks wilde eten ‘s avonds. Daar werden we echt moedeloos van. We kochten maar wat olvarit potjes zodat ze toch gewoon warm eten en groenten binnen kreeg. Nu is dat gelukkig niet meer nodig en eet ze eigenlijk gewoon alles. En natuurlijk wil ze alles zelf doen. Scheppen en in haar mond stoppen, rijst, vla, alles. Vind ik niet altijd handig 😉

Brood en fruit zijn favoriet. Bananen hoef ik niet in het zicht te leggen want dan wil ze er per se een haha. Boterhammen met pindakaas eet ze graag en met jam. Soms doe ik pindakaas met hagelslag op een boterham en dan zit ze me raar aan te kijken. Maar ze vind het lekker! Als tussendoortje staan rozijntjes en rijstwafels op een.

bijzonderheden:

Ze mag naar de volgende groep op het kdv. De babygroep bij ons op de opvang is voor kindjes tot ongeveer anderhalf. Emily begon pas in september dus ze gaven haar wat tijd om te wennen aan alles. Ook met het ritme. Maar het ging zo goed en er was plek bij de groep bij de grotere kindjes. Dus ze mocht gelijk door. Er zitten nu ook weer de meisjes van haar leeftijd in de groep. Je kunt echt zien dat ze elkaar herkennen en Emily kent van een aantal ook de naam. Dat hebben ze daar geoefend. Zo grappig als ze elkaars naam weten.

We kunnen haar echt een soort van trucjes aan leren nu. Zo grappig, net een puppy. Nu begon ik over squatten. En ze kan het. Zo grappig! Squatten doe ik natuurlijk best vaak op de sportschool en het is een simpelen beweging. Emily kan nu dus ook squatten.

Ook is ineens de loop auto en de poppenwagen weer helemaal hot. Ze pakt haar BMW om door het huis te rijden en kan steeds beter sturen. En ze kan er zelf op en af, wat voor ons ook wel fijn is! En de hippy skippy, maar dat is nog wat lastig omdat die minder stabiel is.

Ik denk dat we wel weer bij gekletst zijn wat betreft Emily. Het gaat allemaal al hard genoeg, nog even en dan is ze dus al weer jarig. Ik ga even op pinterest ideeën opdoen 😉 haha.

 

8 reacties

  1. Oh ja de verjaardag. Dat komt echt angstaanjagend snel dichterbij he… vorig jaar riepen we nog ‘waar is onze baby’ nu is de dreumestijd alweer bijna over en worden het alweer peuters. Ik kan het niet aan, haha. Mirthe is ook gek op de hippy skippy die ze op de opvang hebben.
    Simone onlangs geplaatst…Verslag van weekendje Center ParcsMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge