Emily 2.5 jaar update

De vorige update is al weer enige tijd geleden. Nu is niet meer iedere maand een special update van toepassing, Emily leert wel snel, maar nu ook weer niet zo ‘bijzonder’ dat het een heel blogvullend verhaal is, haha. Ineens is ze al twee en een half jaar bij ons, als ik in mijn Facebook herinneringen foto’s terug zie van twee jaar geleden lijkt het allemaal nog maar zo kort geleden.

Kleine meisjes worden groot, ik mag ook geen baby of kleintje meer tegen haar zeggen. Verontwaardigd zegt ze dan heel wijs dat ze grote zus is. Dat je je daar niet in vergist.

Grote meisjes slapen in een groot bed. Dat gaat echt super goed, ze lijkt lekker dan ooit te slapen. Vooral de dagen dat ze wat later in bed ligt, met de feestdagen. Slaapt ze heerlijk uit tot een uur of 9. Vinden papa en mama ook niet erg. Ze komt er ’s nachts niet uit, en ’s morgens pas als ze een van ons hoort. Als we nog niet wakker zijn, dan loopt ze heel zachtjes met al haar knuffels terug naar haar eigen bed.

Praten en kletsen gaat als een malle. Hele zinnen en verhalen komen eruit. Ze kan ook goed vertellen wat ze die dag gedaan heeft en wat ze leuk vind. Liedjes mee zingen in de auto gebeurt ook regelmatig, ook in het Engels. Ze heeft natuurlijk geen idee, maar als je het maar genoeg hoort, dan herhalen ze alles. Ook lastige 3 lettergreep woorden komen er vaak zonder moeite uit. De R blijft een lastig ding om uit te spreken, ik geloof dat dat vanzelf wel goed komt, op deze leeftijd is dat nog niet zo spannend.

De wc heeft ze nog werkelijk 0 interesse in. Wel wil ze met regelmaat een onderbroekje aan, maar die doen we dus over haar luier. We hebben wel een boekje over het plassen op het potje maar het boeit haar nog niet. Komt vanzelf.

Tellen, kleuren herkennen vind ze wel super leuk. Hoewel ze aan kleuren en tekenen niks aan vind, en dat maar sporadisch doet vind ze het in een boekje of met de kralen wel erg leuk. Niet ieder meisje houd dus van knutselen. Dat is op de opvang wel eens jammer, vind ik. Dan hangen er allemaal leuke werkjes van andere kindjes, maar niet van Emily, want die gaat liever buiten spelen.

Favorieten: buitenspelen, haar keukentje, boekjes en dan vooral van Nijntje. Haar auto, rondjes rijden. ’s middags kijkt ze wel eens een filmpje en dan kiest ze vaak voor de Minions of voor Cars. Haar poppen, ik heb het flesje en speentje uit de blije doos aan Emily gegeven, volgens mij zijn ze nog nooit zo dankbaar gebruikt als hier bij ons, haha. Vaatdoekjes moeten uit de kast als dekentjes voor alle drie haar baby’s. Opa is ook nog steeds grote favoriet en die wil ze niet delen, ook niet met baby Daan.

Eten gaat hier ook super goed. Boterhammen laait ze zo bij het ontbijt 2 naar binnen en met de lunch met enige regelmaat nog 3. Fruit en allerlei lekkers erbij en dan nog avond eten. Champignons vind ze lekker, maar vooral pasta. Boerenkool met rookworst gaat er ook goed in. Kind lust alles.

Emily is super lief, die peuterpuber buien vallen (tot nog toe) reuze mee. Ze is heel knuffelig en komt graag bij ons liggen met haar armpjes om je heen. Dikke knuffels en kusjes voor papa, mama en de baby.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge