Emily 21 en 22 maanden update

We doen er maar weer eentje. Ik zeg eigenlijk nooit als iemand vraagt hoe oud ze is 21 of 22 maanden, ik zeg dan altijd bijna twee. Ik moet dan altijd gelijk denken aan van die Meme’s op internet haha.

Een update wat betreft Emily. Is er wat bijzonders te melden, ja best wel!

Groei.

Emily groeit lekker door. Ik heb eigenlijk geen idee hoe groot ze precies is en hoe zwaar, maar ik gok rond de 11 kilo en de 90 cm. Het lijkt wel alsof ze maat 86 overslaat en gewoon gelijk doorgaat naar 92. Nu dus weer alles nieuw. Maar dat vind deze mama niet erg 😉 Lekker shoppen voor lente kleertjes. En nu het de grotere maatjes worden zijn het ook echt geen baby kleertjes meer en kan ik bij de gewone meisjes kleren terecht.

Slapen.

Nadat ze zo verkouden is geweest gaat het eigenlijk weer hartstikke goed. Overdag slaapt ze echt binnen 2 minuten. Je legt ze in bed en ze is echt binnen no-time vertrokken. En dan slaapt ze toch lekker een uurtje of 2 a 2,5. Op de opvang slaapt ze erg weinig als ze daar een hele dag is. Een uurtje, soms anderhalf maar meer niet. Dat is gelukkig maar een dagje in de week.

We zijn naar Bruno Mars geweest en moest Charlotte haar in bed leggen. En dat ging hartstikke goed, Ze ging gelijk slapen. En ook in het hotel tijdens ons weekend weg naar Maastricht ging het ook super goed. Ze sliep op onze kamer en dat vond ik best wel spannend, maar het ging super goed en ze ging goed slapen.

Ze heeft overigens wel een handje van uitproberen. Ineens gaan huilen als we haar in bed gelegd hebben, gelukkig weten we ondertussen beter en trappen we er niet zo snel meer in 😉

Praten.

Emily is een echte kletskous en eigenlijk sinds eind maart/ begin april begint ze steeds meer woordjes achter elkaar te zeggen. Jas aan, jas uit, Emily eten. Echt richting verstaanbare zinnetjes. De schattigste woorden komen voorbij en ze leert van alles nieuws. Schildpad word schil-pa-pa. Zandbak, maar dan met een s. haha

Ook snapt ze steeds beter wat voor kleur iets is. Rood en blauw gaat al best goed! Echt ik ben trots!

En ineens kent ze sinds Pasen ongeveer het riedeltje met tellen. Een, twee, drie. En dan zegt ze Inge, zo heet de leidster van de opvang. Maar ik vind het erg grappig.

Ontwikkeling

Het lijkt wel alsof ze ineens ook echt fantasie heeft of krijgt. Zo krijgen sommige knuffel een naam, zoals als poezenknuffel Poesa en haar konijn waar ze mee slaapt Kamka. Met haar pannen moet ineens gekookt worden met allerlei ingrediënten en niet alleen de stoffen van Ikea maar komt ze een echte aardappel halen in de keuken. En ook moeilijke woorden al champignon gaat al best wel goed. Een hele trotse mama hier hoor!

Ook zijn we nu in de fase beland dat ze overal op wil klimmen. Op de bank, in de poppenwagen. Niet zo handig, want ze rent over de bank en met koningsdag maakte ze een flinke smak met poppenwagen en al. Het hoort er bij maar ik vind het best eng.

Als een van ons naar het toilet geweest is wil ze ook ineens ‘plassen’. Waar ze een maand of anderhalf geleden de wc nog eng vond om op te zitten vind ze het nu reuze interessant. Dus dan doen we nu maar broek op de enkels en zitten op de wc. Ik ben benieuwd wanneer we voor het eerst een spontaan plasje hebben!

Favorieten.

Boterhammen met pindakaas, pasta met rode pesto saus, de zandbak, fietsen achterop bij papa, wandelen met poppenwagen en baby, frambozen en koken met haar pannen van Hema.

Nu gaan we langzaam aan richting de verjaardag van Emily en kan ik gaan bedenken wat we met de uitnodiging willen en of we iets met een thema ofzo doen voor de verjaardag. Ik kan weer vooruit met Pinterest borden 😉


Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge