Emily en haar ‘gjote bed’

Sinds afgelopen week slaapt Emily in haar grote bed. Ze heeft het er de weken ervoor steeds over het grote bed gehad waardoor wij dachten dat het dan nu toch maar de best te tijd was. Ik wilde in eerste instantie eerst de kamers afmaken en dan Emily in het grote bed leggen, maar dat sloegen we nu maar even over.

Wat dat betreft vond ik de timing wel heel erg fijn, want alles is straks al voor de baby. Alle cadeautjes en kleinigheidjes die we nu krijgen zijn voor de baby, alle aandacht gaat naar de baby (zo voelt het in mijn moeder schuldgevoel soms althans) en dan zou ze straks dus ook haar bed moeten afstaan voor de baby. Dus nu is het echt omdat zij een groot bed wilde dat we haar in haar eigen grote bed hebben gelegd.

Hoe hebben we dat aangepakt?

Het bed stond uit elkaar gehaald al een week of 3 klaar op de baby kamer. Of eigenlijk wat de babykamer gaat worden. Emily had hem al lang gezien, maar zo kon ze er nog niet in slapen. Na een spook middag besloot Paul ze haar middag slaapje in ons bed te laten slapen. Vanaf toen was alles grote bed. Want Emily word grote zus. Zo geschiede..

Bij IKEA keken we voor een matras, dekbed en een overtrek en lieten deze thuis bezorgen. Op vrijdag middag hebben we het bed in elkaar gezet. Emily heeft mee geholpen met de schroefjes aangeven. Daarna hebben we het bed opgemaakt en alle knuffels samen verhuisd en een plekje gegeven (super tip van een collega). We hebben geprobeerd het normale bed ritueel aan te houden, zodat het allemaal gewoon zoals normaal is. Ik vond het wel heel spannend en Emily vond het ook wel heel erg gek.

Ik zing normaal 2x slaap kindje slaap. Maar dat wist ze nu te rekken naar een keer of 6. Toen was ik er echt klaar mee en heb ik haar verteld dat het echt tijd was om te slapen. Ze moest wel even huilen maar na een paar minuten was het toch echt stil. Om 22u is Paul gaan kijken of ze nog in haar bedje lag en ze lag met haar armpjes wijd heerlijk te slapen.

de volgende dag het middag slaapje vond ik wel even spannend. Wat als ze het er echt niet mee eens is. Ik denk dat we als ouder, als we eenmaal gekozen hebben, dit gaan we doen en het is ’s nachts goed gegaan dat je niet weer terug moet naar de oude situatie (uitzonderingen daargelaten, maar goed is goed toch?) . Dus hielden we vol en na 2 minuten piepen sliep ze dan toch. Wel ondersteboven achterstevoren maar ach, als dat alles is. Ze sliep in ieder geval.

En nu een week verder in het grote bed?

Ze heeft nog niet door dat ze zelf uit het bed kan. Dus ’s morgens til ik ze nog uit bed, maar dat is wel zo handig, komt ze er ’s nachts (nog) ook niet uit. 😉 Ook heb ik onder het bedje nog haar oude matras liggen, dat als ze er uit valt niet super hard op de grond valt.

Ze heeft de eerste paar nachten met haar armpjes wijd geslapen. Zo veel plek had ze. na een paar nachten was dat over en slaapt ze nu lekker op haar zij. Als Paul ’s nachts gaat werken schuift hij haar nog wel even terug naar het midden van het bed, want ze is er al een keer uitgevallen. Op het matrasje gelukkig, maar ze zat wel even verbaasd te kijken toen ze op de grond zat.

Emily is super trots dat ze in haar grote bed slaapt en vind het ook lekker warm. Dat verteld ze ook tegen iedereen.

Hoe heb jij dat aangepakt toen jou kindje overging naar een groot bed?

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge