Emily is grote zus ❤️

Dat Emily een lieve grote zus zou zijn, daar twijfelde ik al niet aan. Maar zo lief is echt boven verwachting. Ze was tijdens mijn zwangerschap al echt een lieverd, voor mij en voor de baby in mijn buik. Met haar poppen was ze constant in de weer en dat is nog zo.

Ze heeft natuurlijk met Daan al kunnen oefenen. Een baby is toch heel wat anders als een peuter vriendje of vriendinnetje.

Grote zus, de eerste ontmoeting.

Toen we ‘s morgens naar het ziekenhuis gingen heb ik in de auto nog wel even in tranen gezeten. De laatste keer met z’n drieën de deur uit. Als we thuis waren was er een baby bij, hoe zou dat gaan?

Ik hoopte dat de bevalling een beetje vlot zou gaan en dat we weer op tijd thuis zouden zijn, zodat Emily haar broertje of zusje kon ontmoeten. Nadat ik bevallen was wilde ik al gauw douchen, aankleden en naar huis, naar Emily. Zodat zij ook haar zusje kon ontmoeten. We moesten nog even blijven om te eten en ik moest eerst plassen voor we konden gaan. Om 19u verlieten we het ziekenhuis met Kate. (mijn bevallingsverhaal komt nog online, ik weet alleen nog niet wanneer) 

Vanaf het eerste moment dat wij thuis waren met Kate en Emily haar zusje kwam ontmoeten was ze al verliefd. Papa en mama hadden haar al voorbereid, ze had een klein zusje gekregen. Onder aan de trap riep ze mij en dat naar haar zusje kwam kijken. Met grote haast klom ze de trap op en kwam ze binnen. Emily kwam naast me op bed zitten en wilde haar zusje vasthouden en knuffelen. Ze wilde niet naar bed en we hebben haar uiteindelijk om half 10 toch maar neer gelegd en na wat spoken heeft ze heerlijk geslapen. Van het huilen van Kate werd ze niet wakker.

De rest van de kraamweek heeft Emily met van alles geholpen. Wassen, aankleden, in bad doen en luiers verschonen. Alles is reuze interessant. En dat doet ze nu nog steeds.

Hoe gaat dat nu?

Als we nu ‘s morgens wakker worden gaat Emily eerst bij Kate kijken. Ze wil dan eerste met Kate knuffelen voordat ze wil kijken. Samen kleden we Kate aan als Emily niet naar de opvang hoeft en dan gaan we naar beneden om zelf te ontbijten. Als ik haar naar de opvang breng krijgt Kate ook een kus voor ze naar binnen gaat.

Emily is super lief voor haar zus en als we samen op pad zijn verteld ze tegen iedereen dat ze een zusje heeft. En of ze even naar haar zusje willen kijken. Soms is ze nog wat lomp en onbevangen en duikt ze zo boven op Kate of geeft haar net iets te lomp een kus op haar hoofdje. Dat is gewoon omdat het een peuter is en ze het nog moet leren, over het algemeen doet ze het super en is ze zo lief.

Ik was bang dat de baby te veel aandacht op zou eisen ten opzichte van Emily, maar dat valt reuze mee. Zo probeert me wel uit als ik Kate aan het voeden ben, maar als ik dat negeer is het zo over en komt ze er gezellig bij zitten. Op haar knietjes en is ze hele verhalen aan het vertellen tegen Kate. Dat ze goed moet drinken want dan kan ze groot groeien.

Met een tweede kindje is het niet dat je de liefde moet delen maar het vermenigvuldigd zich. Dat is nog zoveel mooier dan ik ooit had kunnen dromen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge