even bijkletsen. Hoe gaat het nu?

Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat random dingetjes deelde over hoe het hier nu gaat. Er zijn wat losse dingetjes die me wel gezellig en minder gezellig leken om te delen. Soms moet dat even, en dan zijn we het ook weer kwijt en kunnen we weer verder.

Emily op de opvang.

Ondertussen hebben we een gewenningsgesprek gehad over Emily op de kinderopvang. Emily doet het heel erg goed. Ze is lief tegen de andere kindjes en het spelen (in zover ze dat samen doen) gaat ook erg gezellig. Er zijn wat kindjes die ze vaker ziet van haar eigen leeftijd waar ze wat meer mee op trekt. Ook kan ze de namen van die kindjes al vertellen. Ze gedraagt zich daar zo goed dat ze soms echt moeten opletten dat ze Emily niet vergeten omdat ze zo lief in haar eentje kan spelen.

De activiteiten die ze daar doen vind ze allemaal even leuk. Puzzelen, knutselen, voorlezen en bal spelletjes vind ze allemaal leuk. En ook thuis zien we weer terug dat ze daar steeds handiger in word.

Paul, werken en onze planning.

Paul is natuurlijk ‘s middags veel thuis als bakker zijnde en dat gaat erg goed. Emily en papa zijn echt vier handen op een buik. Ze gaan samen in de middag altijd even naar bed, doen wat boodschapjes en koken samen. Op de avonden dat ik ga werken eten ze ook samen en legt Paul haar alleen in bed. Dit verloopt eigenlijk best wel soepel, zo fijn!

De weekenden dat we allebei moeten werken zijn qua planning best wel pittig vinden we. Alles komt zo neer op de zondag, en dat is ook zo natuurlijk. Maar het gaat best aardig. We proberen dan ook vaak toch iets leuks te gaan doen met z’n drietjes.

Een heel nieuwe ontwikkeling erbij is ook dat we nu (al) contact met de huisarts hebben opgenomen om stappen te gaan zetten in de richting van een nieuwe zwangerschap. Heel erg spannend, dat gaat natuurlijk ook niet in onze koude kleren zitten en onderbewust zijn we er toch mee bezig.

En hoe gaat het met mij?

Ik heb een paar weken geleden een dipje gehad. Ik zat echt niet lekker in m’n vel. Alles was druk en te veel, op het werk liep het niet lekker en thuis doordat Emily zo slecht sliep ook niet en dan zit je in zo’n negatieve spiraal die je echt even moet doorbreken. Na wat tranen en slapeloze nachten heb ik toch toegegeven en mijn hart gelucht. En dat geeft ook echt lucht, nu zit er gelukkig weer een stijgende lijn in en kunnen we weer vooruit kijken.

Ik durf nu ook weer wat voor mezelf te kiezen in plaats van alleen maar voor Emily en Paul te rennen en te vliegen. De was komt morgen wel weer, ik ga nu eerst lekker sporten/bloggen 😉 Ik merk wel dat door alle drukte ik soms echt even een klein beetje inspiratie loos ben. All work, no play zeg maar, komt goed.  Ennn ik ben bijna jarig (30 januari), dus we mogen weer een feestje plannen en taarten bakken! Ik heb er zin in.

Hoe is het met jou? Zijn er bij jou nog spannende nieuwtjes die je wilt delen?

3 reacties

    1. Die negatieve spiraal is heftig op het moment dat je er in zit, je loopt gewoon in alles vast. Gelukkig weer lucht om verder te kijken. Het plan is wel om het open te gaan delen. Hoe en wat weet ik ook nog niet precies. Maar dat komt vanzelf goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge