Hallo dreumes puber!

Oh jeetje wat hebben wij de afgelopen weken weer een pittig dametje in huis gehad. Mevrouw is ernstig de grenzen en regels aan her aftasten en ook zeker aan het uitproberen.
Ze probeert me uit door te knijpen en te slaan. Als ik haar zeg dat het niet mag, dat het zeer doet probeert ze het gewoon nog eens. En ik kan je vertellen die kleine vingertjes kunnen hard knijpen en krabben. Als ze op schoot zit, zet ik haar ook echt op grond en zeg ik haar dat dat echt niet de bedoeling is. Het voelt zo onnatuurlijk om haar nu al ‘straf’ te geven. Gelukkig is het op deze manier duidelijk genoeg.

‘s avonds met eten is het eigenlijk iedere keer feest.

Ze neemt een hap en laat het dan gelijk uit haar mond vallen. Zo ook met drinken, heel fijn als je ze net aangekleed hebt ? Tegenwoordig kiezen we bewust een gerecht waarvan we dachten dat ze het graag eet, we schotelen het voor en het bordje vliegt nog net niet door de kamer. De enige die er overigens wel blij mee is, is de hond.

Met kerst ging ze HE-LE-MAAL uit haar plaat omdat ik even het croissantje van haar bord pakte om er pasta op te smeren. Echt gooien, smijten, boos en ontroostbaar huilen. Ik heb maar sorry gezegd en het croissantje terug gegeven, haha.

Nu was Emily al niet fantastisch in slapen, maar de laatste weken is het echt weer feest. We leggen haar in bed en binnen het uur is ze wakker, huilen, krijsen, the works. Ze gilt zo dat we wel moeten gaan kijken. Ontroostbaar, dan maar even naar beneden en beginnen we riedeltje van voor af aan. Klein beetje drinken, terug in bed. Rond een uur of 12 tutje terug en zo word ze in de nacht nog een paar keer wakker. Laten huilen heeft geen zin, want dat houd ze gillend een dik uur vol. Je snapt dat dat tussen 2 en 5 ‘s nachts voor niemand fijn is.

Ik hoop dat deze sprong weer gauw voorbij is. Dan kunnen we in ieder geval weer slapen. Dat puberen zal nog wel tot een jaar of 17 zo zijn. Ik bereid me vast mentaal voor. Hoe doe jij dat met ‘straf’ geven?

Edit: natuurlijk vind ik ze hartstikke lief, nog steeds. Dat gaat echt niet zomaar over. Alleen soms verbaasd het temperament me een beetje, hoewel ze dat niet van een vreemde heeft. ?

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge