Hoera! Emily is 3 jaar!

Lieve Emily

Vandaag word mijn kleine grote meisje 3. 3 jaar al weer. Potverdorie wat is dat hard gegaan! Ik weet nog zo goed dat ze geboren werd en dat ik haar voor het eerst vast hield, wat was ze mooi. Nu is ze uitgegroeid tot een ontzettend  eigenwijze, pittige, maar vooral hele lieve peuter.

  

3 jaar.

En dan is je dochter ineens al 3jaar. Het afgelopen jaar van stuntelige peuter naar zelfverzekerde peuter. Jij kan de wereld nu al aan en laat je niet zomaar van de wijs brengen. Als iets je niet zint, dan regel jij dat wel even. Zo ook bij papa en mama waar je soms met enige regelmaat je best doet om het bloed onder onze nagels vandaan haalt. Hoewel dat pas sinds een paar weken zo is, heb ik een hele tijd kunnen zeggen dat die peuter puberteit reuze mee viel, tot ie zijn inval deed, haha. Dat je een meisje met pit bent weten we al sinds je geboorte en we jou probeerde te laten slapen. Dat haal je nu gelukkig ruimschoots in door ‘s morgens vaak heerlijk uit te slapen.

Maar naast dat meisje met pit, ben je ook echt de allerliefste! Als je ‘s morgens naar onze kamer komt wil je altijd eerst naar Kate kijken. Dan wil je bij mij in bed en liggen we lepeltje lepeltje tot Kate wakker word. Maar je kunt zo heerlijk knuffelen en kroelen. Als Kate dan gedronken heeft moet die ook overladen worden met kusjes en knuffels. Samen een pampertje verschonen en dan Kate in bed leggen. Als Kate dan weer wakker word kunnen we haar samen altijd heel fijn badderen, en kom jij op je krukje erbij staan om Kate te wassen.

Je lijkt gelijk zo groot als je op je fiets mee fietst naar opa en oma of naar de supermarkt. Je kunt dat echt al ontzettend goed. Papa is daar vanaf dag een al super trots op en kan niet wachten tot hij je kan leren zonder zijwielen te gaan fietsen. Of samen de fiets, motor of auto wassen. Daar komt jou liefde met alles met wielen ineens om de hoek. Net als je papa en mama, je weet nu al op te noemen wat voor auto wij hebben, mama, papa, opa en oma, tante Floor, ome Klaas en tante Ria en zelfs de buren. Tellen gaat nog niet vlekkeloos, maar dit wel. Verschil moet er wezen.

Meisjes-meisje

Nu je steeds groter word wil je ook steeds vaker dat ik je haren mooi maak. Samen haren wassen, kammen en vlechten. Nagels lakken en mascara. Als je de kans krijgt heb je iedere dag een ander kleurtje. Ik kan hier zo ontzettend van genieten en hoop dat dat nog lang zo blijft.

Waar Opa vorig jaar je grote favoriet was, is dat nu nog wel maar hebben gelukkig de rest van de familie ook een plekje gekregen van je. Chocolaatjes eten met oma, voorlezen en spelletjes op de telefoon doen met ome Bas. Gek doen met tante Floor en knuffelen met baby Daan. Ook de hondjes van Klaas en Ria zijn de bom en wil je daar altijd met een lang rietje ranja drinken en bij de vissen kijken.

Lief klein meisje, lief groot meisje, blijf nog maar even klein! Volgend jaar ga je al naar de basisschool en dat vind ik een gekke gewaarwording. Dat parkeren we voor nu nog maar even gaan we eerst maar jou verjaardag vieren!

Van harte gefeliciteerd lieve Emily,
Je bent de liefste
Ik hou van je.

Liefs mama.

p.s. Hier kun je lezen wat ik schreef voor haar eerste verjaardag en dit voor haar tweede verjaardag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge