Klusjes die je een peuter prima kunt laten doen. 

Eigenlijk is het best handig, zo’n behulpzame peuter. Emily vind het leuk om ons te helpen met allerlei huishoudelijke klusjes. niet alleen omdat leuk is dat ik ze aan het werk kan zetten tijdens de zwangerschap, maar echt als klusje, want hé, zo werkt dat nu eenmaal in het leven. Voor niks gaat de zon op 😉

Emily roept ook bij veel tegenwoordig dat ze grote zus is en dat ze het zelf wil doen. Maar ook op de opvang doen ze daar een hoop mee, zelf opruimen als je klaar bent met spelen.

Wat zijn de klusjes die ze prima kunnen doen?

Emily haar favoriet is denk ik wel mee de was ophangen. Ze mag dan samen met papa de was uit de machine halen wanneer ik het wasrek vast leeg maak. Zelf ze dan de wasmand onder de machine, zet de wasmachine uit en haalt alle kleren vakkundig uit de machine. Als het een droger was is stopt ze het in de wasdroger en kan deze ook al aanzetten. Super knap toch?

Na het eten vind ik het niet meer dan normaal dat je je bord in de keuken zet. Emily doet dat nu ook trouw als ze klaar is met eten. Zeker als ze na het avond eten een toetje mag pakken. Chocolade vla of een ijsje als het haar uit komt, haha.

De vaatwasser mee uitruimen is ook zo’n ding. Alle bestek uit het mandje aangeven of de bekers uit de bovenste lade. Keukengerei verdwijnt meestal in haar eigen Ikea keukentje, dus als we wat missen ligt het daar.

Met koken wil ze graag samen met papa mee helpen. Stamppot stampen, pasta koken, groente in de pan gooien. Mee pizza maken, super schattig.

Zelf haar bed opmaken als we naar beneden gaan doet ze sowieso, even haar ‘kamka’ instoppen en een kus geven. (en vertellen dat ie z’n gemak moet houden) Doei, Kamka, weltrusten.

En de stofzuiger is echt een ding. Reuze interessant natuurlijk. Onze nieuwe stofzuiger heeft een extra handvat waarmee je dus super makkelijk kunt stofzuigen. Als ik klaar ben moet ze dus standaard ook even stofzuigen en daarna het snoer oprollen.

Wellicht ben ik wat verwend met zo’n behulpzame peuter. Zolang ze het zelf leuk vind, vind ik het best.

Ze is nu op een leeftijd dat we haar natuurlijk niet gaan dwingen. Ze is pas 2.5jr oud. Maar als ze het leuk vind, waarom niet?

Helpt jou peuter je ook met vanalles?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge