Onze favoriete leesboeken.

Het zijn de nationale voorlees dagen (van 25 januari tot 4 februari) om extra aandacht te geven aan dit thema en aan onze favoriete boekjes van dit moment is dit een ideaal moment.

Voorlezen.

Vorig jaar vond ik voorlezen echt nog een beetje onwennig, ik moest heel erg wennen aan het lezen en het praten tegelijkertijd. Nu ik dat ieder werkdag doe word het makkelijker en wat is er dan leuker dan een leuk verhaal voorlezen. Emily houd echt van boekjes tegenwoordig en komt met regelmaat haar hele boekenkast door nemen. Natuurlijk hebben wij een aantal favorieten.

Paul is begonnen met rupsje nooitgenoeg. Wij hebben de grote karton variant dus die moeten we echt op schoot voorlezen. Emily kan tegenwoordig het eitje en de maan aanwijzen. Ook kan ze het fruit benoemen en het taartje, ijsje, worstje, cakeje en de lolly. Heel erg grappig!

Mijn persoonlijke favoriet, en ook zeker met regelmaat met een brok in mijn keel voor gelezen. #sentimentelemuts Raad eens hoeveel ik van je houd. Emily weet precies wanneer de tenen aan bod komen en de oogjes dicht en de maan aan te wijzen. Juist de interactie maakt het zo leuk om voor te lezen. Raad eens hoeveel ik van je houd lees ik elke avond voor voordat Emily naar bed gaat.

Met kerst kocht ik Gonnie het Gansje. Vanaf het eerste moment is dit echt een hit! De rode laarsjes en tijdens het zoeken de stal en de muis. De sneeuw en de regen. Helemaal tof!

En Dribbel mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ik ken dit boekje nog van mijzelf van vroeger met de flapjes. Emily weet precies wat er achter ieder flapje zit. 

En echt oldskool, van de ouders van Paul kregen we een klein karton boekje van de Fabeltjeskrant die vroeger van Paul was met Zoef de haas. Die kan ze zelf goed bekijken door het kleine formaatje. Maar met regelmaat moeten we deze ook echt samen even lezen.

We lezen voorlopig samen nog wel even verder. Wat is jou favoriete voorleesboek? 

 

5 reacties

  1. Bij ons ook dribbel! Levi vind de flapjes geweldig en doet n hoop dierengeluidjes na, wij hebben ook het flapjes boekje van dribbel op de boerderij, echt een aanrader! Tegenwoordig vind hij de kartonnen boekjes van woezel en pip leuk. Tellen, eerste woordjes, blij en boos. Ook kikker is hier geliefd! En natuurlijk nijntje!

  2. Emma is nu 4 en eigenlijk nog steeds niet echt geintresseerd in voorleesboekjes. Vind ik wel jammer want ik vind voorlezen zelf erg leuk… We hebben wel boeken, maar dan is het meer naar plaatjes kijken en Emma die dan zelf haar verhaal erbij verzint (ook hilarisch af en toe hoor). Zoekboeken doen het hier dus momenteel vooral erg goed.

    1. Das toch ook hartstikke leuk? Lekker bladeren en zoeken. Wij hebben de hele ballon ook al in huis, maar daar is Emily nog een beetje te klein voor. Is toch juist mooi dat ze er zelf een verhaal bij verzinnen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge