Waarom een peuter extra leuk is als je zwanger bent. 

Emily is al 2 en een lekker eigenwijze peuter. Ik vind het super leuk dat ze het nu al goed snapt dat we een baby krijgen. Vooral omdat ze ineens zo groot word en alles zo goed lijkt te snappen.

Wat maakt het zwanger zijn dan zo leuk als je een peuter hebt?

 • Alles is ineens baby. Haar poppen, haar konijn. Iedereen heeft een baby in zijn of haar buik. De hond, papa, opa en oma. Alleen tante Floor niet, die heeft net een baby.
 • Als je wat op de grond laat vallen kun je aan de peuter vragen of ze het op wil rapen voor mama. Tja sorry soms moet je gewoon even gebruik maken van de situatie.
 • Of gewoon je sloffen wil halen of de afstandsbediening 😉
 • Jij als mama krijgt een knuffel en dan ook de baby. Te schattig!
 • Dat geld ook voor kusjes. En soms krijgt mama niet eens een kusje of knuffel, alleen de baby. Word ik weer bedankt 😉 
 • Lekker samen een taartje eten, voor de baby. Dat snappen ze al snel. En mama ook, koffie drinken hangt om de een of andere manier toch samen met een taartje of wat lekkers.
 • Lekker SAMEN een dutje doen, mama moe, baby moe, peuter moe. Goed excuus om dus even met je pootjes omhoog te netflixen. Of gewoon je ogen dicht.
 • Door de peuter ben je al druk bezig, zo gaat de tijd lekker snel. Dus vliegen ook die weken voorbij!
 • Je kunt alles afschuiven op het grote zus worden. Groot bed, bord in de keuken zetten, speen overdag, tillen, alles.
 • Als de baby er straks is kan ze mooi met alles helpen. Hoe ik daar tegen aan kijk en van droom zal vast nog voorbij komen in de komende 20 weken.

Emily is nu super lief voor mijn buik, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar hoe ze zal zijn als grote zus. Zoals ze met Daan omgaat, gaat dat super goed. Alleen hadden we pas een klein puntje van discussie omtrent het feit dat het Floor haar baby was en niet die van Emily. Klein dingetje maar 😉

Wat vond jij fantastisch aan het zwanger zijn van een volgend kindje? Of van de eerste?

3 reacties

 1. Ja alle kleine dingen zijn ineens een baby. Het boerderijboek van Mirthe heeft een tractor en een speelgoedtractor erin. De speelgoedtractor is de babytractor ? dat soort dingen.

 2. Mijn zoontje is ook 2 jaar, maar heeft het er nooit over. Alleen als wij er zelf over beginnen, zegt ie wel dat ie een broertje krijgt en mama baby etc. Misschien jongenseigen of hij beseft het gewoon niet zo.. Verder vind ik het veel vermoeiender met een peuter dan toen. Nu kan ik niet altijd zomaar rusten als ik dat wil, want er is een peuter in huis 😉 Dat was toen wel makkelijker.
  Michelle onlangs geplaatst…Als iemand niet meer wil levenMy Profile

  1. Emily is wel echt een moedertje hoor. Ik was vroeger ook niet Als zij nu is haha. Dat zal per kind wel verschillen denk ik ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge