Even kletsen| Life na depressie

Het is al weer even geleden dat ik een klets blogje heb gedeeld, het leek me er wel weer even tijd voor. Gewoon een lekker onsamenhangend verhaal, maar toch weer even lekker up to date.

Life na depressie

Toen ik vorig jaar zo’n beetje op het dieptepunt van mijn depressie was had ik nooit verwacht dat ik er nu een jaar later al weer zo bij zou zitten. Zeker na de opname van Kate in het ziekenhuis, werd het allemaal echt even pittig en had ik gewoon echt kortsluiting in mijn hoofd. Ik heb me zo ontzettend allen en ongehoord gevoeld die tijd, dat ik oprecht bang was om een ander mens te worden en zijn. Dat ons kringetje echt heel klein werd.

Door die tijd hebben ik, maar ook zeker Paul ontdekt wie onze echte vrienden zijn en wat voor ons overhebben en je proberen te helpen in lastige situaties en wie er wat meer tot ‘kennissen’ behoort. Het deed en doet op momenten ook echt wel even zeer dat de gene waarvan je het niet verwacht je ineens in de stront laten zakken en je geen enkel begrip krijgt voor de hele situatie. Los van dat ik begrijp dat het een lastige situatie was en is, en het echt niet altijd even gezellig was. Maar goed, zo zijn sommige mensen dus nu eenmaal schijnbaar.

Een jaar later?

een jaar later, wil ik eigenlijk zeggen, maar eigenlijk is dat niet eens een heel jaar. Het voelt als een eeuwigheid, of zelfs een half leven geleden ofzo. Vanaf April ging het langzaam aan weet beter met mij, en durfde ik weer dingen aan te pakken en ging ik weer aan het werk. Nu ben ik weer volledig terug op de werkvloer en voel me ook echt on top of my game. Een echte powerhouse die niet zomaar ergens voor terugdeinst. Hoewel dat soms voor het thuisfront wel weer even wennen is, dat ik nu ook wel meer voor mezelf kies en het mezelf soms wel eens lastig maak door een overvolle planning.

Nu ik bezig ben voor Get Caked (later meer hier over) voel ik me ook echt een #girlboss. Prima in mijn vel en super sterk.

Hoe gaat het met je?

Nou daar kan ik oprecht en vol overtuiging op zeggen dat het goed gaat! Het gaat super lekker en ik ben er blij mee. Na de depressie, en met genoeg hulp van alle kanten ben ik nu zelfs zover om weer af te gaan bouwen met mijn medicatie. Dat vind ik wel spannend, maar eigenlijk vooral meer omdat ik bang ben voor de bijwerkingen. Ik ben blij dat ik destijds na veel twijfelen en gesprekken toch heb gekozen om er mee te starten, ik voelde me echt beter. Tijd heelt alle wonden, en dat klopt ook zeker, alleen soms kan je het echt niet alleen en niet zelf.

Laat 2020 maar komen, ik ben er nu al klaar voor 😉 Ik lust m rauw, nee gekheid. Idere maand voelt weer als een nieuwe kans, een nieuw moment om weer wat moois van te maken en leuke dingen te doen en mee te maken. Gewoon in het hier en nu en alle mooie dingen die nog gaan komen, ik heb er zin in! Kom maar op!

Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge