Floor| Tweede trimester, zwangerschapsupdate! Week 12 tot 22

Hoi! Ben ik weer met een zwangerschapsupdate.

Ondertussen zijn we aangekomen in het tweede trimester van mijn zwangerschap van onze babyboy!
De tijd is voorbij gevlogen moet ik zeggen.

Van het bekend maken tot aan nu, waar het in het begin zo langzaam leek te gaan is het vanaf de 12 weken echo ineens heel snel gegaan.
Koop ik leuk van die moment kaarten, ben ik bij de eerste weken dus vergeten en een foto te maken. Oeps!

Wel een selfie van mijn buik met 15 weken, toen begon het echt te groeien.

En wat geniet ik er van! Het besef dat er een mini mensje in mij groeit komt steeds meer. En met 18 weken voelde ik dan voor het eerst ons kindje!
Wat een gaaf en bijzonder gevoel.

 

 

En dan de 20 weken echo, zoals jullie Hier! al hebben kunnen lezen was het een groot feest, ik kreeg ook reacties van ‘Jij maakt van je zwangerschap wel een feestje’ klopt! Ben helemaal blij en gelukkig dat ons dit gegund is, en ik ben altijd wel in voor feestjes 🙂 dus ook deze zwangerschap is een (voor mij) geheel alcohol vrij feestje.

De spanning was enorm, maar na dik een uur naar ons kindje hebben mogen kijken en dat hij eindelijk meewerkte zo opgelucht dat het allemaal gezond is. Nu kan ik er echt steeds meer van genieten. Ook grappig wel dat mijn gevoel zei dat het jongetje zou zijn, en dat dus ook daadwerkelijk zo is. Super leuk!
Al het roze spul sla ik nu ook over, en kijk naar alles in blauw.

Heb al een heel verlanglijstje gemaakt met wat ik allemaal nog voor onze kleine knul wil kopen. Ondertussen liefkozend omgedoopt tot Harry. Was het een meisje geweest werd het Hariëtte uiteraard.

Eindelijk wat te klagen….

Ik kan sinds de 18e week niet meer lekker op mijn buik slapen. He, he, ik mag ook even klagen. Wat ligt zo’n buik onhandig als je een buikslaper bent! Ik ga een voedingskussen kopen, want ik merk toch ook wel dat als ik weinig nachtrust heb dat ik niet altijd even vrolijk wakker wordt.
En dat Tom ondertussen ook al een aantal keer is gebruikt als kussen vind ie ook wat minder fijn 🙂

Helaas heb ik ook als kwaaltje een lage bloeddruk. Heeeeeel typisch voor een jongens zwangerschap. (Heb ik weer!) Heb hier ook echt last van gehad tijdens de hele erge warmte, duizelig, misselijk en niet vooruit te branden.
Voor de zekerheid even bij de verloskundige langs, ben ik ontzettend lief geholpen en mocht ik nog even lekker naar het hartje van onze Harry luisteren.
Even een paar dagen rustig aan gedaan en niet gewerkt, het is zo warm bij ons op het werk, en ik was helemaal blij toen het ineens 10 graden kouder was, heerlijk!

Ondertussen op zoek naar blauw, heel veel blauw.

Ik ben ondertussen wel aan het kijken voor leuke zwangerschapskleren, helemaal verliefd op het merk Noppies en Love2wait.
voor de bruiloften die nog op de planning staan mag ik ook nog even shoppen. Lekker! Maar ik merk wel dat al het roze spul echt afvalt. Hoe leuk een jurkje soms ook is, ik denk dan gelijk ‘Nee ik krijg een jongetje, dat kan niet hoor’ terwijl dat dus echt wel kan.

Ook op zoek naar spullen en kleuren voor onze babykamer. De meubels hebben we ondertussen, de kleuren zijn we bijna uit en dan kan de grote pret beginnen!
Spullen die we nog nodig hebben, ik krijg van allerlei babywinkels heel veel reclame binnen en kijk er allemaal naar, alles is leuk, mooi en wil het allemaal hebben! (was mijn bankrekening het daar ook maar mee eens..)

In augustus heb ik nog lekker 4 weken vakantie, dus tijd genoeg om ons te richten op de babykamer, zin in!

Op naar het derde trimester.. Tot de volgende zwangerschapsupdate!

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge