Floor| Zwanger. Eerste trimester

Hoi! Ik ben Floor, ik ben het zusje van Mathiske. 25jaar en zwanger van ons eerste kindje. Ik ben eind oktober uitgerekend en Mathiske heeft mij gevraagd gedwongen om wat updates te delen.

Op naar een baby.

Afgelopen kerst besloten wij te stoppen met de pil en voor een baby te gaan. Ons een beetje ingelezen en niet verwacht dat het zo snel zou verlopen…

De zaterdag van carnaval, geen menstruatie.. Hmmm, misschien wat onregelmatig doordat ik net gestopt ben met de pil? Toch maar een zwangerschapstest gedaan. Die was negatief. Groen licht voor een carnaval met alcohol dus!  Een week later nog steeds niks. Nog maar een keer een test gedaan. Een hele dikke JA. Zwanger dus.

Samen met Tom, naar het streepje staan staren. Uitzinnig blij, als een stel idioten staan glimlachen met de test in de hand.  Ik had het weekend daarna een weekendje weg met het voetbal team, dus wel even handig om zeker te weten. Dat werd dus geen drank dit weekend. Hoe ga ik dit verborgen houden?

Na wat google werk kwam ik tot de conclusie dat je dus de verloskundige mag bellen. Eentje in de buurt uitgezocht en daar een afspraak gemaakt. Later kwam ik er achter dat dat dezelfde was als waar Mathiske geweest was.

Het weekendje weg.

Hoe houd je verborgen dat je zwanger bent, op een weekend met allemaal meiden, gezelligheid en alcohol? Ik haal alcohol vrije wijn en de etiketten eraf pulken. Ik Hugo gehaald, alcohol vrij, maar dat staat dus met koeien letters op de etiketten. Die dus onder de kraan met een aardappelschil mesje er af geschraapt. En gelukkig hadden ze daar in de kroeg Jillz 0,0% in flesjes. Hand er voor en niemand die het zag. Weekend overleefd!

Op naar de eerste echo.

Ik vond het vooral heel erg lang duren voor je mag komen voor een echo. 3 weken. Eenmaal daar, we hadden ´s avonds een afspraak. De auto in een zijstraatje geparkeerd, je weet nooit wie je tegenkomt. Kwamen de zenuwen wel, klamme handjes enzo. Gelukkig zagen wij een kloppend hartje op het scherm. Het enige wat ik kon denken was: ´mooi, yes, wauw´

Ik heb me verder de afgelopen weken ook helemaal niet misselijk gevoeld. Vooral moe, maar verder niks. Ik heb lekker even niks te klagen.

Nadenken over de bekendmaking.

Ik wilde het op een speciale manier bekend maken. Voor de ouders van Tom hadden we een tasje gemaakt met een opa en oma survival kit. Flesje, speen, slabbetje en een kaart met de uitgerekende datum erop.

Voor mijn ouders, omdat ze al opa en oma zijn van Emily een boek en een kaartje met een slabbetje. Bij mijn zus en Emily een fles frozen champagne en een kaart. Voor de andere zussen een kaart.

En om het Facebook official te maken wilde ik graag een fotoshoot. Ik bestelde ballonnen in de letters B-A-B-Y. En samen met een krijtbordje met de boodschap:’And then there were 3′ We kozen een datum waarop we het bekend wilde maken, de dag van de termijn echo. 12 weken zwanger en 3 jaar verkering.

Op naar de volgende 12 weken en de gender reveal party!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge