Hoera! Daan 1 Jaar

Vandaag is het dan zover, onze Daan is 1 jaar oud. Bizar hoe snel zo’n jaar gaat. Ik besloot even wat woorden op te schrijven aan mijn baby Daan.

Allerliefste en leukste Daan,

Nu ben je ineens al 1, en wat vinden we dat bijzonder. Een jaar geleden kwam je op de wereld nadat je het toch wel genoeg vond om 35 weken in mijn buik te zitten. Het was een gekke periode waarin ik doodsbang was. Maar jij, klein dapper kereltje, jij bewees keer op keer hoe sterk je was. En dat is iets wat leidend is in jou eerste jaar.


Jij neemt geen genoegen met minder. Het is bij jou alles of niets. Dat siert je, nu al. Het gemak waarop je dingen doet, ik vind het bijzonder.
En wat hebben wij geluk met jou, je bent zo lief, zo vrolijk, en een echte grapjas. Het moment dat je ons weer eens Nee hoort zeggen omdat je je vingers nu eenmaal niet in het stopcontact mag stoppen, en dan die blik in je ogen.. pure ondeugd.

Dat iedereen dan ook zo dol op jou is, vind ik ook niet gek. Op het kinderdagverblijf heb je alle leidsters om je kleine vingertjes gewonden en vinden ze het altijd een feestje als jij er weer bent. Hoe blij Emily was met ‘tante Floor’ zoveel meer is ze blijer met jou. Jullie zijn echt beste vrienden, en dat vind ik zo zo zo mooi om te zien.

En de naam ‘baby Daan’ ik gok dat je die niet meer kwijt raakt. Geeft ook helemaal niks, you’ll always be my baby. En die van Emily als het effe kan 🙂

Het jaar ging heel snel. En wat heb ik er, ondanks alles, enorm van genoten. Ik geniet van iedere stap die jij maakt. Ik heb mij ook heel vaak schuldig gevoeld, maar als ik naar je kijk vergeet ik het allemaal. Want lieve Daan jij vult mijn hart met liefde en niks anders dan liefde. Zoals op jouw geboortekaartje stond: Onze liefde werd jouw leven. Zeker weten kleine vriend! Geen woord aan gelogen.

Lieve Baby Daan, blijf jij maar altijd jij, want jij bent echt de aller allerleukste.

Fijne verjaardag lieverd,
Wij houden van jou, tot aan de maan & terug…

Dikke kus van je Mama

2 reacties

  1. Mooie woorden Floor ! Dankbaarheid en liefde spat er vanaf 😘
    In mijn hormonale staat rolt er zelfs een traan over m’n wang tijdens het lezen !
    Geniet van deze prachtkerel 💙 fijne verjaardag baby Daan !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge